Мъжете на ХК “Етър-64” записаха победа и загуба

Публикувано на ср, 18 ян. 2017
174 четения

Хандбалистите на “Етър-64” записаха победа и загуба във втория турнир от първенството на “Б” група – мъже, в зона “Мизия”. В Спортната зала на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” великотърновци се представиха без Румен Димитров и Звезделин Йончев.
Крайно оспорван бе двубоят им с “Локомотив” (Г. Оряховица), в който великотърновци отстъпиха с 14:16 (8:9). “Железничарите” започнаха по-добре първата част и дръпнаха с 5:9. Последва обаче възход на етърци, довел до минимална разлика от един гол на почивката. Етърци през втората част на два пъти успяваха да поведат в резултата, но в крайна сметка гостите наложиха волята си. С пет попадения се отличи Филипов, по три за “Етър-64” добавиха Светлин Йовчев и Иван Иванов.
Във втория мач от програмата “Локомотив” надигра другия горнооряховски тим “Раховец”, който бе без двама основни играчи, лекуващи травми, с 24:12.
“Виолетовите” също записаха убедителен успех срещу “Раховец” с 18:10 (8:5), като по пет гола отбелязаха Филипов и Йончев. Освен тях за селекцията на треньора Стефан Евтимов играха още: Цветанов, Н. Тодоров, Иванов, Георгиев, М. Тодоров, Йосифов, Минев, М. Иванов, Димов, Кунев и Гецов.
Президентът на ХК “Етър-64” Атанас Атанасов заяви, че планира един от следващите турнири да се проведе в ДКС “В. Левски”, предхождайки двубой на жените, за да стане истински хандбален празник.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново