“Етър” взе екснационала Иван Стоянов и се раздели с Петър Димитров

Публикувано на ср, 18 ян. 2017
349 четения

Промяна в атакуващ план предприеха в “Етър”, след като в първия ден на предсезонния си лагер в столицата “виолетовите” подписаха договор с 33-годишния екснационал Иван Стоянов, а два часа по-късно разтрогнаха договора си с 34-годишния нападател Петър Димитров.
Трикратният шампион на България с “Лудогорец” Иван Стоянов се присъедини към лагера на “Етър” и вече парафира договора си. Той е получил покана от новия старши треньор на “виолетовите” Станислав Генчев, с когото заедно печелеха титли в Разград като футболисти. Припомняме, че помощник-треньор на Генчев е на практика донеслият първи трофей на разградчани Мирослав Иванов – Деко.
За последно Иван Стоянов игра за “Ботев” (Пловдив), но преди няколко дни разтрогна своя договор с “канарчетата”. След разтрогването му с “Ботев” за интерес към него се писа от страна на “Берое,”, “Нефтохимик” и “Верея”.
По-късно етърци разтрогнаха договора на нападателя Петър Димитров. “Етър” и Димитров се разделят по взаимно съгласие, съобщиха от великотърновския клуб.
Нападателят Иван Стоянов е имал сериозно предложение от елитния “Верея”, но е предпочел офертата на “Етър”, стана ясно вчера. Той е роден на 24 юли 1983 г. и е юноша на “Сливен 2000”, като още на 18-годишна възраст дебютира и за мъжкия тим. През лятото на 2005 г. той осъществява трансфер в немския елитен “Щутгарт”, но играе във втория отбор, а после се завръща в “Сливен 2000”, с който се изкачва до “А” група. Добрите му изяви и многото голове не остават незабелязани и през лятото на 2009 г. той преминава в ЦСКА (София). Следващия сезон е в “Алания” (Владикавказ), с който има 32 мача и 2 гола.
От 2011 г. е в “Лудогорец”, където за две години нанизва 25 гола в 65 мача. И през двата си сезона в Разград е шампион на България, по веднъж взима Купата на България и Суперкупата. Става голмайстор на “А” група за 2012 г. с отбелязани 16 гола. После племенникът на Лечков отново е за един сезон в ЦСКА, след което от “Монтана” отива в “Ботев” (Пловдив). През зимата от пловдивския клуб обявиха, че няма да разчитат на него, като най-сериозен към него бе интересът от “Верея”, но е натежала поканата от Станислав Генчев и племенникът на Лечков акостира в “Етър”.
Иван Стоянов има 12 мача в младежкия национален тим и 12 мача в “А” отбора на България.

“Берое” и Феро отказаха контролата с “виолетовите”, отиват в Кипър

“Берое” промени плановете си за подготовката и ще проведе лагер в Кипър от 22 януари, което означава, че предвижданата за 24 януари в Стара Загора контрола с “Етър” отпада.
Играчите на Ферарио Спасов ще водят подготвителен лагер в кипърския курорт Агия Напа, който ще се състои от 22 януари до 2 февруари. Там на 24 януари те ще срещнат полския “Лех” (Познан).
Утре “Берое” ще изиграе първата си контрола от зимната подготовка срещу “Нефтохимик” от 14 ч. на комплекса “Берое”.
“Етър” ще търси за 24 януари съперник за контрола най-вероятно в столицата, съобщи спортно-техническият директор на великотърновския клуб Стефан Атанасов. На 28 януари в последния ден от лагера “болярите” играят с “Ботев” (Гълъбово), а на 2 февруари – с “Розова долина”. От 6 до 16 февруари на етърци предстоят още четири мача в турнира “Балчик къп”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново