Марк Бата получи от Даниел Панов Златна значка на Община В. Търново

Публикувано на вт, 10 февр. 2015
301 четения

Златна значка на Община Велико Търново връчи на зам.-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Марк Бата кметът Даниел Панов на официална церемония в Ритуалната зала.
Гости на церемонията бяха още зам.-изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов, председателят на СТК Неделчо Михайлов, шефът на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов и др.
Същите отличия бяха връчени и на Антон Попов, на мениджъра на българските съдии Илонка Джалева, на Ичко Лозев, Никола Джугански, Любчо Славчев, Йордан Гулев, Валери Цветков, Петър Петров, Кольо Данев, Мартин Богдев и Неделчо Михайлов.
Градоначалникът приветства всички, като подчерта, че вече 20 г. не е имало подобна среща от такова ниво във Велико Търново и припомни, че градът ни е дал своя принос в международното съдийство и пожела на реферите успешен сезон.
“Не за първи път идвам в България, а за втори път съм и в старата ви столица. Със сигурност ще дойда и трети път. Ичко Лозев е най-добрият посланик, който може да има Велико Търново. Благодаря на г-н Даниел Панов за топлия прием, на Съдийската комисия на БФС за прекрасното отношение. Но най-вече искам да поздравя съдиите за сериозното им отношение през целия семинар, вие сте истински професионалисти”, заяви Марк Бата.
“Следващото идване на г-н Бата ще е на обновения стадион “Ивайло”. Вече съм дал обещание, че един от националните отбори ще направи мач тук, когато стадионът бъде завършен, защото Велико Търново го заслужава”, обяви зам.изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов.
Международните ни съдии получиха своите значки и емблеми на ФИФА за 2015 г. Елитните ни рефери са в старата столица за традиционния семинар преди пролетния полусезон, в който участват всички 21 ръководещи съдии от “А” група, сред които са и шестте ръководещи международни рефери на ФИФА, както и 10-те ни международни асистенти плюс трите ръководещи и 4 асистентки международни съдийки при дамите.
Своите значки и емблеми на ФИФА получиха всички международни арбитри, като новото име сред тях е на великотърновеца Георги Дойнов. Освен Георги Дойнов от великотърновската съдийска колегия с международен статут са Галя Ечева, която е ръководещ съдия от началото на миналата година, и Йорданка Корчева – асистент с богат опит по терените на Европа.
Оригинален подарък на всички бе приготвил съдийският наблюдател на УЕФА Ичко Лозев, който в навечерието на 14 февруари им подари по бутилка вино със специален етикет за всеки рефер, според неговото място в международната ранглиста.
Всички арбитри успешно покриха тестовете на тридневния семинар, теоретичната част от който бе в Арбанаси, а физическите тестове – на стадиона в Трявна. Лекции на съдиите чете и Марк Бата.
Сбогом със съдийството си взе варненецът Радан Мирянов, който получи почетен плакет от шефа на родните рефери Никола Джугански. Любопитното бе, че Радан Мирянов бе изпратен с горещи и дълги аплодисменти от всички присъстващи негови колеги в залата, за което им благодари от сърце.
“Вашите аплодисменти бяха вълнуващ момент, за който би мечтал всеки един съдия в края на кариерата си. Посрещайте обаче по същия начин и подавайте ръка на младите, които сега поемат в съдийското поприще”, пожела им Ичко Лозев.
От Общината гостите поеха към Царевец, където специално за тях бе излъчен и спектакълът “Царевград Търнов – звук и светлина”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново