51 деца тренират спортна акробатика в КСА “Акро нова”

Публикувано на пн, 9 февр. 2015
1171 четения

51 момчета и момичета, разделени в 4 възрастови групи, системно тренират спортна акробатика в КСА “Акро нова” (Горна Оряховица). 33 от тях са картотекирани състезатели. С акробатите работят треньорите Николай Михайлов, Ивелина Захариева, Сийка Дюлгерова, Иванка Иванова и хореографът Веска Тодорова.
“Най-добрата възраст да се влезе в залата за първи път е 5-6 години. Децата вече са по-концентрирани, пък и телцата им са поизраснали. Това все пак е спорт, който изисква натоварване и концентрация. Желаещи да се занимават с акробатика не липсват, още повече, че този спорт е с традиции в Горна Оряховица, коментират треньорите от “Акро нова”.
През юни всички картотекирани състезатели ще имат възможността да се изявят в Държавния индивидуален шампионат в Бургас.
Женската двойка Радостина Стефанова и Нелина Иванова, смесената двойка Мариела Люцканова и Ивайло Люцканов и тройката жени Дарина Божилова, Елена Ангелова и Александра Александрова се подготвят за участие на Европейско първенство в Риза (Германия). Състезанието ще се проведе през септември, но подготовката за него е започнала още в края на миналата година. Преди това им предстоят контролни състезания, през април в София, а през май във Варна. Турнирът в черноморската столица е международен, като там ще бъде определен и отборът, който ще представи България на Европейското първенство в Германия през септември.
“Тези състезатели почти нямат почивен ден. Надяваме се да се представят достойно на Европейското първенство”, каза председателят на клуба Николай Михайлов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново