“Локомотив” (ГО) с втора загуба в предсезонните контроли

Публикувано на пн, 9 февр. 2015
151 четения

“Локо” (ГО) допусна втора загуба в контролните си срещи в България по време на подготовката. След като отстъпиха с 1:2 у дома на Спартак (Пл) и записаха две ремита и една победа в Турция, “железничарите” паднаха с 1:0 при гостуването си на “Ботев”(Гълъбово). Мачът се игра на стадиона в Нова Загора.
Локомотивци създадоха две положения в началото, а до почивката играта бе равностойна с по няколко опасности и пред двете врати. След центриране от корнер Красен Трифонов с глава насочи топката в мрежата, но вратарят на “Ботев”(Гълъбово) успя да избие. Малко след това удар на Янаки Смирнов бе избит от защитник от голлинията. Символичните домакини също направиха една-две атаки, но защитата и вратарят Рашков се справиха безпроблемно.
Второто полувреме обаче не започна добре за “черно-белите”. За нарушение срещу Иван Тошев бе отсъдена дузпа за “Ботев” (Гълъбово), от която Исус Ангелов откри резултата – 1:0. Локомотивци не играха на ниво след почивката и опасностите почти липсваха, като опитите към края на срещата да стигнат поне до равенство не се увенчаха с успех. “Локо” (ГО): Рашков, Карапетров, Фиданин, М. Иванов, Харизанов, Балъков (74 Мицаков), Димитров (35 Яв. Генчев), Л. Генчев, Трифонов, Смирнов, Ненов (46 Н. Иванов).
Старши треньорът на “Локомотив” (ГО) Сашо Ангелов обяви, че е доволен от десетдневната подготовка в Турция – както от предоставените условия, така и от представянето на отбора, но единственото му притеснение е необходимостта за адаптиране от изкуствените терени в Турция към българските.
“В Турция играхме на изкуствени, твърди терени и адаптацията към нашите условия е много важна. Мачът в Нова Загора бе именно за това, да се види какво е нивото на отбора на естествена трева. След “Ботев”(Гълъбово) имаме още една проверка с “Ботев” (Пловдив)”, каза Сашо Ангелов.
Сериозна контузия в коляното получи по време на престоя в Турция халфът Йордан Апостолов, на когото предстои лечение и ще пропусне останалата част от подготовката на тима.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново