Мариан Петров спечели в Троян, Пламен Стоянов първи в Пловдив

Публикувано на чт, 2 Ное. 2017
328 четения

Пламен Стоянов спечели турнира в памет на Радулски.

Поредни успехи постигнаха шахматистите на “Етър”. В Пловдив се проведе детски турнир до 12 години по ускорен шах в памет на известния български шахматист гросмайстор Юлиян Радулски. Участваха 52 деца от страната.
Сензационно турнирът бе спечелен от състезателя на “Етър” Пламен Стоянов, поставен под номер 13. Той допусна само две ремита и с 8 точки от 9 възможни еднолично оглави таблицата. Това му донесе шампионската купа, златен медал и луксозен таблет. Пламен победи носителя на бронзов медал от европейското ученическо първенство тази година Симеон Тодев, както и няколко от най-добрите деца в страната в своята възраст.
През уикенда се проведе и открит турнир в Троян, където едноличен победител стана друг представител на “Етър” – шампионът на България при мъжете Мариан Петров. Той постигна 6,5 от 7 точки. Втори е Деян Димитров от Шабла, следван от Йордан Иванов от Габрово с по 5 точки. На 6-о място се класира международният майстор Светла Йорданова, също от “Етър”, с 4.5 точки.
През ваканцията в Пловдив ще се проведе най-големият за годината детски фестивал до 14 години “Крилете на интелекта”. В него ще се включат три деца от школата на великотърновския клуб в групата до 8 години.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново