Красимир Балъков е новият главен мениджър на “Етър”! (видео)

Публикувано на чт, 4 ян. 2018
488 четения

Красимир Балъков е новият мениджър на “Етър”. Решението на клубната управа бе оповестено официално днес. Това е изцяло нов пост по европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на великотърновския футбол Красимир Балъков, но в екип с останалите треньори. В него влизат още треньорите Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров, които ще изпълняват функциите на треньори.

Новият екип бе официално представен от председателя на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа Александър Нанков. Своята пълна подкрепа изрази и бронзовият медалист от САЩ-94 и шампион с “Етър” Цанко Цветанов, на когото заболяване попречи да присъства. “Изцяло подкрепям идеята Красимир Балъков да поеме новия пост главен мениджър в клуба. Убеден съм, че с неговите амбиции и виждания за футбола “Етър” ще продължи развитието си в посока нагоре”, коментира Цанко Цветанов.

Балъков ще води отбора от треньорската скамейка в мачовете. “Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра огранизация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим “Етър” от изпадане, а ако стане нещо повече – добре дошло”, коментира легендата на великотърновския футбол. Освен за спортно-техническата част, Балъков ще работи и по въпроса и за базите в сътрудничество с общината.

Новият главен мениждър коментира и слуховете за баснословна заплата, които се ширят в последните дни. “Ако беше друг клуб – може да се говори за пари. Тук ще получавам минимума, който Управителният съвет може да си позволи”, поясни Балъков.

Вече се работи по селекцията, но имена ще се обявяват като дойдат самите играчи. Ще се търсят такива за всички линии – нападение, атакуващи халфове, десен бек.

Отборът се събира на 8 януари, а два дни по-късно заминава на лагер в Дряново. На 18-и играе с “Верея” в Мъглиж, а от 20 януари до 3 февруари е на подготовка в Анталия. Там ще срещне “Лех” (Познан), “Железничар” (Сараево), “Олимпия” (Любляна) и още един отбор. Официалното представяне на новия полусезон е на 10 февруари от 14 ч. срещу “Литекс” на стадион “Ивайло”.

След пресконференцията Красимир Балъков се срещна и с очакващите го пред стадион фенове. “С вас “Етър” има един играч повече”, заяви Бала, като ги увери, че ще носи пълната отговорност за представянето на “виолетовите”.

Анатоли ПЕТРОВ
видео Б. БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново