Иван Сираков с хеттрик от победи в националното състезание Купа “Великден”

Публикувано на чт, 16 апр. 2015
359 четения

Повече от 400 състезатели от над 20 отбора се включиха в тридневното национално състезание по спортно ориентиране Купа “Великден”. То се проведе за 23-та поредна година в Търговище и се организира от местния клуб “Вариант 5”.
Иван Сираков спечели по категоричен начин двете надпревари на средна дистанция и спринта в елитната група при мъжете. За горнооряховчанина това бе 8 старт в рамките на 11 дена. Председателят на “Браун Тим” Николай Димитров е втори и четвърти на средна дистанция, като остана на 10 секунди от Ивайло Каменаров от “Компас Крос”, който зае второ място в общото класиране на средна дистанция. Андрей Абаджиев е седми на средна дистанция и девети в спринта. Иван Димитров е осми на спринт и единадесети на средна дистанция.
При Жени-21 елит Наталия Димитрова спечели първия старт на средна дистанция, но не стартира в останалите два дена. Стефания Димитрова от “Браун Тим” е пета на средна дистанция, съотборничките ѝ Валерия Станева и Камелия Георгиева са пета и шеста в спринта.
Красимир Николов (“Браун Тим”) и Йордан Нанков (“Мадарски конник”) спечелиха спринта при Мъже-35 с време 16:06 мин., Бойко Рачев е пети. На средна дистанция Николов завърши трети, а Рачев седми.
При Жени-35 Марияна Атанасова (“Трапезица 1954” )финишира втора и в трите старта.
В група Мъже-45 Александър Атанасов от “Трапезица 1954” е втори на средна дистанция и в спринта. Димитър Димитров от “Браун Тим” е четвърти на средна дистанция, като през втория ден даде втори резултат.
Кристиана Гецова (“Браун Тим”) спечели спринта при Жени-20, съекипничката ѝ Маргарита Тодорова взе бронз в група Жени-45.Петя Димитрова бе най-бърза във втората средна дистанция при Жени-45. Елица Атанасова (“Трапезица 1954”) завоюва бронзови медали на средна дистанция и спринт при девойки до 18 години. При юношите в тази възраст  Венцислав Гуглев от “Браун Тим” е шести и седми в двете дисциплини.
При най-малките момчета до 10 години Бойко Рачев – младши е втори на средна дистанция, наследникът на Николай и Стефания Димитрови – Димитър, е шести. Венцислав Трифонов от “Браун Тим” стана победител в open А в спринта.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново