Иван Сираков и ВТУ спечелиха титлите от шампионата по спортно ориентиране

Публикувано на пт, 27 окт. 2017
341 четения

Иван Сираков и ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” обраха златните медали по време на националния университетски шампионат по спортно ориентиране, проведен край София. В Борисовата градина, в близост до телевизионната кула, се проведе първият старт – спринтова дистанция. Представителите на ВТУ се представиха отлично и доминираха при мъжете студенти.
Иван Сираков спечели състезанието, а Валентин Шишков зае 3-та позиция. Между тях се нареди представителят на Софийски университет и отново търновец Апостол Атанасов. На следващия ден, в близост до с. Бистрица, се проведе и средната дистанция от шампионата за студенти. Техничните и тежки маршрути, предложени от организаторите, бяха сериозно предизвикателство за някои от участниците. Великотърновци се справиха отлично по 3.8-километровото трасе. Иван Сираков отново бе най-бърз, а В. Шишков се пребори за 4-та позиция. Втори и трети се наредиха Апостол Атанасов от Софийски университет и Димитър Желязков от НСА. Великотърновският университет спечели безапелационно отборното класиране при мъжете и грабна купата, а за отбора на ВТУ се състезаваха още Мартин Пенчев и Мартин Маринов, които също записаха добри класирания и спомогнаха за отборното класиране.
Ръководител на студентския отбор по ориентиране на Великотърновския университет е доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново