Иван Сираков и Апостол Атанасов с победи в състезанието по ориентиране за купа “Сливен”

Публикувано на вт, 18 авг. 2015
253 четения

Над 370 състезатели от 29 клуба от страната взеха участие в надпреварата по ориентиране за купа “Сливен”, проведена в местност Карандила, в Природен парк “Сини камъни”.
Ориентировачи от региона спечелиха победи на спринт и средна дистанция в елитната група при мъжете. Националът Иван Сираков завоюва златен медал в любимата си къса дистанция. Той бе най- бърз по трасето с дължина 2.7 км, оставяйки на 1 мин. зад себе си втория Теодор Табаков от “Валди”. Апостол Атанасов (“Трапезица 1954”) се подреди девети, Петър Попункьов от “Браун Тим” е дванадесети.
Сираков не стартира на средна дистанция, тъй като замина за Чехия, където му предстои международен старт. В отсъствието му победител при Мъже-21 елит, които се състезаваха на 6.3 км, стана Апостол Атанасов, с комфортен аванс от 2.58 мин. пред подгласниците му. Петър Попункьов отново завърши дванадесети.
В елитната група при жените Кристиана Гецова от “Браун Тим” е втора на къса и шеста на средна дистанция. Националният състезател на “Трапезица 1954” Валентин Шишков взе злато на средна и бронз на къса дистанция при юноши до 18 години. Съотборничката му Елица Атанасова е първа на средна и четвърта на къса дистанция при 18-годишните девойки. Александър Атанасов от “Трапезица 1954” единствен от нашите състезатели постигна дубъл и спечели къса и средна дистанция в група Мъже-45.
В същата група Димитър Димитров от “Браун Тим” е четвърти на средна и седми на къса дистанция. При дамите в тази възрастова група Петя Димитрова от “Браун Тим” е втора на средна дистанция и четвърта в спринта. Съотборничката ѝ Маргарита Тодорова е седма на къса дистанция.
В група Мъже-21А Марин Марков от “Браун Тим” стана победител на средна дистанция, съекипникът му Венци Трифонов е четвърти. При жените в тази група Камелия Георгиева (“Браун Тим”) е втора на средна и четвърта на къса дистанция, Надежда Стоянова (“Трапезица 1954”) е със сребро на къса дистанция.
При Мъже-35 Калин Пенчев (“Браун Тим”) е втори на средна дистанция. Марияна Атанасова (“Трапезица 1954”) е втора и трета съответно на къса и средна дистанция при Жени-35.
При най-малките момичета до 10 год. Йоана Атанасова (“Трапезица 1954”) е съответно седма и единадесета в двата старта. В група мъже-40 Димитър Евгениев (“Браун Тим”) се подреди седми и десети. Носител на купа “Сливен” стана отборът на “Вариант 5” (Търговище), търновските клубове “Браун Тим” и “Трапезица 1954” са съответно девети и дванадесети от 29 участвали клуба.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново