Иван Илийков спечели “Шапката на Капабланка”

Публикувано на вт, 20 Дек. 2016
219 четения

Провежданият ежемесечен шахматен турнир за ветерани под надслов “Шапката на Капабланка” закръгли вече шеста година, но въпреки забележителната му продължителност, турнирът не престава да буди интерес. Пред всяко ново издание стои въпросът кои ще са призьорите и кои ще отидат на квалификации. И още – състезаващите се в него шахматисти са с прилична квалификация и винаги поднасят зрелищни партии с дълбока съдържателност.
И поредното издание не мина без интригуващи и емоционални партии. Ще се запомни двубоят между двамата непримирими един към друг съперници Жени Кирвиков и Атанас Атанасов, които с актив от по 6 точки разделиха второто и третото място. А един кръг преди края сред десетте финалисти за 12-и път победител стана мс Иван Илийков, който завърши с актив от 7 точки. Четвърти е гросмайстор Младен Гуджев с 5.5 точки.
В заключителната част на състезанието с всеобщо одобрение се прие любопитното предложение – мач между отбора на “полковниците” и цивилен състав. Той ще се проведе през януари следващата година.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново