Каратистът Иван Георгиев е “Спортист № 1” на Павликени

Публикувано на вт, 20 Дек. 2016
186 четения

Иван Георгиев от СК “Карате Киокушин” получи титлата Спортист на годината в Павликени. Неговият треньор Боян Ангелов бе избран за Треньор на годината, а сред ветераните призът е за Васил Иванов Николов от СК “Тенис на маса”.
Иван Георгиев е шампион на България по карате киокушин за 2015 г., вицешампион за 2016 г. Включен е в националния отбор на България. През май 2016 г. участва в откритото първенство на Япония по карате киокушин за юноши и девойки младша възраст. Класиран на 4-то място през месец октомври 2016 г. за световната купа. На 2 декември взе участие на световното първенство по карате киокушин.
Спортните клубове в общината предложиха номинациите на свои състезатели. Те бяха класирани от комисия начело с кмета инж. Емануил Манолов, която подреди десетте най-добри спортисти, тримата най-добри сред ветераните и тримата най-добри сред треньорите.
Инж. Емануил Манолов връчи грамотите на класираните. Първенците сред ветераните и треньорите и първите трима сред състезателите получиха и парична награда. “Всеки един от номинираните е показал, че благодарение на своята упоритост, дисциплина, усилени тренировки, силна мотивация и хъс за победа, може да постигне високи резултати”, каза градоначалникът при връчването на грамотите. “Възможностите за спорт в Павликени днес са повече от когато и да било. Призовавам ви – възползвайте се от наличната база. Тренирайте спорта, който харесвате, и нека спортистите, които днес ще отличим, да бъдат светъл пример за вас!”, призова кметът. Градоначалникът припомни, че в община Павликени функционират 16 спортни клуба, а два са новосъздадени през т.г. – по шахмат и по офроуд 4х4.

Спортист № 1 на Павликени
1. Иван Георгиев – СКК “Киокушин”
2. Недко Гатев – КВС “Росица”
3. Хараламби Хараламбиев – СКХ “Павликени”
4. Марина Маринова – СКВ “Павликени”
5. Мирослав Тотев – ФК “Удар” (Б. черква)
6. Белослав Чешмеджиев – ОФК “Павликени”
7. Галин Иванов – ОФК “Павликени”
8. Исмаил Ахмедов – ФК “Спортист” (Върбовка)
9. Емил Еленков – ТД “Росица”
10. Калин Петков – ФК “Бъдеще” (Бутово)
Спортист на годината (ветерани)
1. Васил Николов – СК “Тенис на маса”
2. Антон Иванов – ФК “Удар” (Б. черква)
3. Жана Петкова – КВС “Росица”
Треньор на годината
1. Боян Ангелов – СКК “Павликени”
2. Никола Николов – СКВ “Павликени”
3. Николай Пенков – ФК “Удар” (Б. черква)

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново