Играчите на “Локо” (ГО) помагат на Радо Рашков за операцията

Публикувано на пт, 21 авг. 2015
463 четения

Футболистите на “Локомотив” организираха наддаване за екипите си в интернет, за да помогнат за лечението на своя капитан Радослав Рашков. Вратарят скъса задна кръстна връзка и се наложи операция, която бе направена миналата събота в клиниката в Царско село от д-р Иван Василев. Интервенцията е минала успешно и Рашков започва възстановяване.
За завръщането му на терена обаче са необходими 9 месеца, но надеждите са, ако възстановяването върви успешно, вратарят да бъде готов за игра още следващата пролет. Инициативата за търга е на халфа Йордан Апостолов, който също от дълго време лекува травма. В аукциона бяха разиграни още екипите на Тони Балъков, Иван Христов, Атанас Димитров.
Радослав Рашков призна, че се е справил с финансирането на операцията, но е благодарен на съотборниците си, че не го забравят. През пролетта той загуби майка си, а докато тя се бореше за живота си, организира кампания за събиране на средства. После дари парите на две болни деца – Алекс и Самуил, като сега коментира, че и да не беше го сторил, нямаше да ползва парите за своята операция, тъй като са дарени от хората за по-благородна кауза.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново