Хандбалният “Локомотив” с първа победа за годината

Публикувано на вт, 11 февр. 2020
58 четения

Хандбалистите от “Локомотив” (ГО) спечелиха първата си победа за годината, като надделяха над “АСТИ-91” (Хасково) в поредния кръг на “А” РХГ мъже. Зрителите в препълнената зала “Никола Петров” станаха свидетели на интересен мач, изпълнен с бързи атаки и здрави единоборства.
В началото домакините успяха да поведат с 3:1. Гостите веднага отвърнаха и възстановиха равенството 3:3 в 7-та минута. Последваха силни моменти за горнооряховчани, които отново излязоха напред в средата на полувремето 9:6. Домакините постепенно увеличиха преднината и се оттеглиха на почивката при резултат 21:16.
Втората част започна с три безответни гола за хасковските хандбалисти. Локомотивци веднага отговориха с поредица от ефективни и бързи атаки и възпрепятстваха обрата. Комфортната преднина от 24:16 в 40-ата минута освободи психически домакините. Красиви отигравания и голове възпламеняваха привържениците на играта. Чест прави на хасковските състезатели, че въпреки разликата в резултата не намалиха скоростта. До последно се бориха за всеки гол и заслужиха уважението на горнооряховската публика. С последната сирена успяха да отбележат за крайното 38:26.
“Имахме нужда от тази победа. Благодаря на момчетата! Спазиха всички указания. След натрупаната преднина си позволих да включа и младежите, които другата седмица играят финали за Купата на “България” в Шумен. Благодаря на публиката за невероятната подкрепа”, заяви Йордан Димитров – треньор и председател на УС на “Локомотив”.
“Локомотив”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Николай Москов, Георги Кръстев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново