Горнооряховските тенисистки с призово класиране на европейското първенство на железничарските отбори

Публикувано на ср, 9 Ное. 2016
169 четения

Състезателки от клуба по тенис на маса “Локомотив”, водени от треньорката Мадлена Ангелова, представиха страната ни на Европейското първенство на железничарските отбори USIC в Берлин.
При жените Мадлена Ангелова бе включила в националния отбор и тенисистки на “Локомотивите” (София), а при мъжете тимът бе изграден изцяло от състезатели на “Локомотив” (Септември). При дамите българският отбор се класира на призовото 4-то място от 11 участващи отбори, като допусна загуби само от финалистите в първенството.
В по-тежката предварителна група българките се класираха на второ място, след като постигнаха победи над домакините от Германия с 3:1 и над Великобритания с 3:0 и загубиха от Индия с 0:3.
На четвъртфинала България загуби от Русия в драматичен мач, завършил 2:3. След това селекцията на Мадлена Ангелова се наложи над Франция с 3:0 и над Полша с 3:1 и завърши на четвърто място.
Шампионки станаха индийките, втори е отборът на Русия, а трети на Чехия. В женския турнир на двойки Кристина Драганова – Зарена Коева победиха двойките на Германия, Полша и Словакия с по 3:0 и на Русия с 3:2, а в спора за златните медали загубиха от двойката на Индия и се окичиха със сребърни отличия. В мъжкото отборно първенство България зае 7-мо място в конкуренцията на 19 тима.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново