Горнооряховските акробати с медали на държавното преди световното в Швейцария

Публикувано на пт, 18 юни 2021
291 четения

Горнооряховските акробати загряха с медали на държавното преди световното първенство в Швейцария, което започва на 21 юни. На държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика в Сливен двойката Елина Хинкова и Магдалена Тодорова от “Акро Нова” спечели три комплекта златни медали във възраст 11-16 г.
Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева са златни медалистки на баланс и сребърни в шампионата при тройките жени във възраст 11-16 години. И петте момичета са в националния отбор, който ще отпътува за Женева на 21 юни. Излизанията им на световния квадрат са на 23, 24 и 25 юни.
Част от националния отбор е и мъжката двойка Данаил и Мартин Николови от СК “Джим Денс”, които също спечелиха злато от държавния шампионат.
За “Акро Нова” медали от Сливен донесе и тройката жени във възраст 8-15 години – Ванеса Стоянова, Анислава Караджова и Александра Нямова. Те спечелиха бронза на темпо и в шампионата.
Седмица преди това във Варна се проведе и държавният индивидуален шампионат за по-малките възрасти. Тройката на “Акро Нова” Микаела Радойска, Румяна Тончева и Мария Калоянова зае четвърто място във възраст 6-12 г.
Във възраст 8-14 години “Акро Нова” имаше две женски тройки, като Виктория Иванова, Мария Ивова и Ваня Христова станаха четвърти, а Деа Калоянова, Габриела Петрова и Миа Глухарова – пети.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново