Георги Василев: “Нефтохимик” си стабилизира отбора, но тепърва ще мисля за тях”

Публикувано на пт, 9 сеп. 2016
229 четения

Георги Василев прие спокойно жребия за купата на България, изправил “Етър” срещу “Нефтохимик”, като подчерта, че засега мисли изцяло за мача с лидера “Септември” за първенството, а тепърва на дневен ред ще идват бургазлии.
Жребият за 1/16 финалите за купата на България реши етърци да приемат “Нефтохимик”. Мачът е на 21 септември от 16:00 ч. на стадион “Ивайло”, като се играе само по една среща. При равенство в редовното време следват продължения и дузпи. Горнооряховският “Локомотив” пък ще гостува на “Оборище” в Панагюрище.
“Преди това ни предстоят още много важни неща да свършим в първенството, където е истината за нас, имаме да играем със “Септември” и “Поморие”. После ще дойде редът и на “Нефтохимик”. Подчертавам обаче, че не отписваме мача за купата, защото това е възможност да срещнем отбор от Първа лига и да видим къде е нашето ниво.
“Нефтохимик” бе поканен от “Б” група в елита, имаше сътресения, но разбраха, че с тези кадри няма да стане и направиха сериозна селекция. Имам достатъчно време от две седмици да ги разузнавам, ще им хвърлям по едно око, но първо мисля за мача с лидера “Септември”. Имаме още неща да усъвършенстваме”, заяви Георги Василев.
Повече от половината пауза мина, вече изцяло сме се концентрирали върху мача в София. Имаме и някои кадрови проблеми – Илия Карапетров е със съмнения за увреден менискус, Иван Петков отсъстваше няколко дни, но вече поднови тренировки. Само чиновниците по бюрата не се контузват”, завърши старши треньорът на “виолетовите”.
Мачът с “Нефтохимик” е на 21 септември, преди това “болярите” гостуват на “Септември” на 12-и т.м., а на 17-и приемат “Поморие”.
През лятото “Етър” и “Нефтохимик” играха контрола в Дряново, завършила 1:1, като и двата гола, дело на Петър Димитров и Любомир Божанов, паднаха от дузпи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново