Георги Павлов участва на Балканиада по баскетбол за кадети в Румъния

Публикувано на пн, 28 Дек. 2015
638 четения

Жоро Павлов с националния екип, с №14, на Балканската купа по баскетбол за кадети в Букурещ.

Пореден талант от школата на БК “Етър 49” намери място в националната гарнитура на България по баскетбол за подрастващи.
15-годишният Георги Павлов бе включен от старши треньора на кадетите Лъчезар Коцев в отбора на България, който взе участие на Балканиадата по баскетбол. Георги, който е ученик в Американски колеж “Аркус”, бе единственият представител от областта на първенството в Букурещ. За втора поредна година България участва на този форум, като при кадетите медалите си оспорваха Грузия, Турция, Унгария, Кипър, България и два отбора на домакините. България записа две победи в груповата фаза над Грузия с 67:63 и Румъния-2 със 107:70. На полуфинала кадетите ни отстъпиха пред Унгария с 66:71, а в малкия финал загубиха от Грузия с 69:78 и заеха 4-о място. В мача за бронзовите медали Георги Павлов завърши с 6 т.
През лятото друг възпитаник на “Етър 49” Евгени Василев участва с националния отбор на европейското за кадети до 16 г., дивизия В, където отбеляза 80 т. Георги Павлов попада в новата селекция при кадетите, на която ѝ предстои участие на първенството на Стария контитент през 2016 г.
Междувременно 12-годишните баскетболисти на “Етър 49” приключиха годината с още две победи и също като батковците ще зимуват на върха в класирането на своята група в Регион “Мизия”. В залата на стадион “Ивайло” възпитаниците на Станислав Балъков удариха “Дунав 2007” (Русе) с 49:20 и “Локомотив” (Г. Оряховица) с 44:22. Така етърци завършиха полусезона с 8 т. от четири мача. Втори са локомотивци, които надиграха русенци с 39:20.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново