Георги Марков и Борислав Благоев спечелиха златни медали на “Турция опън”

Публикувано на вт, 18 окт. 2022
192 четения

Три златни и два сребърни медала спечелиха младите състезатели на карате клуб “Етър” на силния международен турнир по олимпийско карате “Турция опън”.
Карате клуб “Етър” участва с четирима състезатели в 8 дисциплини, които се представиха на изключително високо ниво. Великотърновските каратеки стигнаха до 5 финала в много силна конкуренция и спечелиха три от тях. Общо 1378 състезатели от 160 клуба си оспорваха отличията в отделните категории.
Георги Марков се окичи с два златни медала в дисциплината кумите до 10 години в – 45 кг и в +45 кг, като спечели всички срещи срещу състезатели от Турция. Борислав Благоев стана шампион в дисциплината кумите 8 години в -26 кг, въпреки че тръгна болен за състезанието. Дария Мартинова стигна до финалите на ката и кумите до 8 години в +36 кг, където срещна състезатели от домакините. За съжаление тя бе ощетена с необективно съдийско решение.
“Представянето на нашите състезатели ни донесе шесто място в отборното класиране във възрастта от 6 до 13 години, както и второ място по държави до тази възраст. Това не е постижение само за Велико Търново, а постижение и за цяла България, имайки предвид, че Турция е една от водещите сили в карате”, коментира треньорът Николай Лесичков.
Амира Абулибде участва в дисциплината кумите до 13 години в -54 кг. Тя загуби от състезателка от Турция, която спечели златния медал в категорията.
“Играта на Амира беше на много високо ниво, като два пъти повежда в срещата и съдиите направиха така, че да обърнат развоя с несъществуващи оценки. В крайна сметка сме щастливи от това, което показаха децата, и продължаваме напред към новите цели”, добави Николай Лесичков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново