Габриела Даракчиева със злато от Ст. Загора

Публикувано на чт, 27 окт. 2022
329 четения

263 състезатели от 30 клуба участваха в плувния турнир Руси Русев, който се проведе този уикенд в Стара Загора. Участниците бяха от София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Сандански, Велико Търново, Пазарджик, Сливен, Севлиево, Казанлък и Стара Загора. Състезанието протече в различни дисциплини в 4 възрастови групи, а най-добрите плувци бяха отличени с предметни и парични награди.
Надпреварата се провежда в памет на дългогодишния треньор и деятел на плуването Руси Русев и се организира от Спортен клуб по плуване “Траяна” с подкрепата на Община Стара Загора.
Великотърновският клуб “Етър-2000” беше представен от Габриела Даракчиева, която спечели златен медал при жените в единствената дисциплина, в която участва – 50 метра гръб.
Таня Богомилова и актрисата Койна Русева се изправиха в любопитен демонстративен плувен дуел по време на турнира. Дуелът между Богомилова и Койна Русева, която е дъщеря на местния треньор и спортен деятел Руси Русев, се проведе непосредствено след официалното откриване.
Олимпийската шампионка от Сеул’88 и дългогодишен генерален секретар на БФПС плува бруст, а актрисата кроул. Дамите направиха страхотно шоу и бяха бурно аплодирани от състезателите и публиката.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново