Финалите на “Каменица” – във В. Търново

Публикувано на чт, 12 мар. 2015
306 четения

Христо Стоичков води отбора шампион при Меси и “Барселона”

Велико Търново ще бъде домакин на финалите от националния турнир “Каменица Фен купа 2015”, а шампионът ще има честта да посети “Барселона” и лично да се срещне със звездите на тима.
Националните шампиони в 13-ото издание на вълнуващата надпревара при аматьорите ще влязат зад кулисите на “Барселона” в компанията лично на Христо Стоичков. Камата е съдействал за престоя на шампионите в Барселона. Победителите от “Каменица Фен Купа 2015” ще заминат през есента за перлата на испанския футбол – “Камп Ноу”, където ще се впуснат в едно незабравимо приключение зад кулисите на каталунския клуб.
Стоичков ще влезе в ролята на личен водач на българската делегация. Освен това Камата ще представи шампионите от “Каменица Фен купа 2015” пред звездния състав на “Барса” начело с Лео Меси.
В церемонията по случай откриването на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България се включиха редица специални гости, сред които дългогодишните партньори на надпреварата Димитър Пенев и Трифон Иванов. Железният защитник от САЩ`94 сподели, че по негова покана този сезон националните финали на турнира ще се проведат във Велико Търново и за него ще бъде голямо удоволствие да се изяви като техен домакин в родния си град.
“Лично ще посрещна финалистите и ще следя играта им с голям интерес, така че да внимават да не ме разочароват”, заяви легендарният национал Трифон Иванов. Финалите ще са на стадион “Ивайло” в края на август.
Излъчено бе специално видеообръщение от двама световноизвестни футболисти, които с удоволствие козируват на Стоичков и отправят специални обръщения до участниците в турнира – Карлос Валдерама и Мауро Каморанези. Легендарният колумбиец, известен с впечатляващата си прическа – изрусена и къдрава коса, изрази подкрепата си към турнира и изпрати поздрави на своя добър приятел Христо Естойко, както чужденците наричат Камата.
“Сигурен съм, че ще се забавлявате добре и ще вкарате много голове, защото през 2015 г. предстои най-доброто издание на Каменица Фен Купа”, допълни Мауро Каморанези, който през 2006 стана световен шампион с Италия.
Организаторите също така съобщиха, че от този сезон се въвежда промяна в игровата схема на турнира и вместо по два отбора, само шампионът от всеки регионален полуфинал ще се класира за националните финали. “Целта е да вдигнем още повече летвата пред нашите финалисти и да превърнем финалите в едно още по-оспорвано и вълнуващо събитие. Така вместо 24 отбора, както беше досега, на тях ще се срещнат най-добрите 12 отбора от цялата страна”, обясни Кирил Глушков.
Регистрациите за Фен купа 2015 вече са отворени. Тимоветe от приятели могат да заявят своето участие в новия сайт на турнира fancup.kamenitza.bg. Там ще бъдат публикувани и всички новини покрай 13-ото издание.
Освен на финалите в края на август, Велико Търново ще бъде домакин и на един от квалификационните турнири на 20-21 юни, като записването е от 18 май до 12 юни.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново