Ферарио Спасов: “Искам дисциплина, отговорност и честност”

Публикувано на пн, 4 апр. 2016
302 четения

Новият старши треньор на “Етър” Ферарио Спасов официално пое виолетовите. В петък той пристигна на стадион “Ивайло” направо от Германия, където бе на специализация в “Инголщат”, а снощи води тима в домакинството срещу “Севлиево”.
Феро поясни, че през този месец непрекъснато е поддържал контакти с ръководството на клуба и с треньорския щаб, така че е наясно с всичко около отбора.
“Навсякъде, където съм бил, изискванията ми са били едни и същи – дисциплина, отговорност в тренировъчния процес, честни взаимоотношения. Мисля, че ще бъда разбран, както е било винаги. Искам футболистите да бъдат по-агресивни, да атакуваме и създаваме положения, да вкарваме голове. Не мога да променя нещо с магическа пръчка и да кажа, че от утре ще изглеждаме по различен начин. В такава ситуация – по средата на пролетния полусезон, досега не съм попадал, така че действаме с това, което имаме. Разчитам на всички играчи да се подобрят, защото имат качества. Най-вече в отношението към футбола и към феновете. Това направим ли го, ще печелим без проблем”, коментира при встъпването си в поста Ферарио Спасов.
“Когато видях в Габрово под дъжда толкова фенове да подкрепят отбора, на мен това ми подсказва, че феновете на “Етър” са винаги зад отбора. Ние трябва с играта си да уважаваме тези момчета, които пътуват за мачовете. И когато това стане – и публика, и футболисти ще бъдат доволни”, добави Феро.
Със Спасов разговаря и зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, който му пожела успех начело на “виолетовите” и се ангажира да помогне на проекта за помощния терен западно от “Ивайло”, който е внесен в спортното министерство, най-после да бъде даден ход.
“В. Търново и клуб като “Етър” трябва да имат по-добро лоби. Аз правя каквото мога, говорил съм с г-н Цветанов и с другите депутати да обединим силите си и най-малкото да поискаме този проект да получи финансиране. Защото този прекрасен стадион и този добър отбор без база за тренировки не могат. Трябва да се преборим обещанието, което спортният министър е поел, да бъде изпълнено. По повод на развитието на “Етър” местната власт все още е длъжник”, коментира депутатът от Реформаторския блок Иван Иванов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново