Феновете събраха над 1800 лв. за малката Йоана

Публикувано на вт, 30 авг. 2016
153 четения

Под благотворителна инициатива премина неделният мач на етърци срещу “Спартак”. Феновете на “Етър” обявиха, че ще събират средства за 6-годишната Йоана. Великотърновското момиченце се бори с рака и за да продължи лечението, е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство.
В началото на годината Йони претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна.
Две урни бяха поставени пред двата входа на стадион “Ивайло” преди и по време на мача, като стотици хора откликнаха и пускаха пари за болното момиченце. След края на мача от Фенклуб “Етър” преброиха сумата до последната стотинка.
1787,94 лв. и още 30 долара е събраната сума, което общо прави над 1800 лв. Цялата сума ще бъде преведена по сметката на детето, съобщи председателят на Фенклуба Венелин Русанов.
“Чудесна победа на болярите и на трибуните! Благодарим на всички, които се отзоваха на инициативата да помогнем за лечението на малката Йоанка. В двете урни средства оставиха момчетата от агитката и голяма част от зрителите на мача, включително и един над 80-годишен дядо, който едва изкачи стъпалата и ни просълзи с левчетата си. Включиха се и футболистите на Етър. Общо събрахме чудесната сума от 1787.94 лв. + 30 долара, които даде един мъж. Надяваме се и статиите за кампанията в доста спортни сайтове и фейсбук са накарали много хора, които не са били на мача, да преведат суми директно в дарителската сметка на Йоана. Още веднъж благодарим на всички. Днес си лягаме малко по-спокойни и малко по-добри. Желаем на момиченцето скорошно оздравяване!”, заявиха от Фенклуб “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново