Фенклубът на “Кайзерслаутерн” прати съболезнования за кончината на своя патрон Норберт Тинес

Публикувано на чт, 17 юни 2021
289 четения

Ръководството на фенклуба на “Кайзерслаутерн” във Велико Търново, който носи името на Норберт Тинес, съобщи за кончината на своя патрон. От там съобщиха с прискърбие на своите членове и на всички, които си спомнят за мачовете между “Етър” и “Кайзерслаутерн” за КЕШ през 1991 г., че на 7 юни т.г. Норберт Тинес е починал. 80-годишният Тинес бе президент на “лаутерите” от 1988 г. до 1996 г., когато отборът става шампион на Германия (1991) и два пъти носител на купата (1990, 1996). Той е начело на тима и по време на двата мача срещу “Етър”, а от 2017 г. Тинес е почетен президент на клуба.
Норберт Тинес организира две хуманитарни помощи за град Велико Търново през 1994 г. по негова идея и през 1999 г. по идея на председателя на фенклуба Веселин Комитов и секретаря Пенко Сидеров.
От великотърновския фенклуб са изпратили съболезнования на семейство Тинес, на ръководството на “Кайзерслаутерн”, на ръководството на всички фенклубове на отбора и др., като са уведомили бившия президент на ГФС Егидиус Браун и вицепрезидента на БФС Михаил Касабов.
“Свързахме се и с г-жа Тинка Кун – бивш секретар на кмета на гр. Кайзерслаутерн, която оцени положително нашето обаждане с обещание да помести в съболезнователната книга (Kondolenzbuch fur Norbert Thines) на града нашите най-искрени съболезнования”, съобщи председателят на великотърновския фенклуб Веселин Комитов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново