Етърци завършиха сезона убедително с разгромно 5:1 над “Ботев” (Луковит)

Публикувано на вт, 2 юни 2015
248 четения

Иван Петков се отличи с два гола в последния мач.

С убедителното 5:1 завърши сезона “Етър”, който разгроми “Ботев” (Луковит), а това бе и най-малкото цифрово изражение за превъзходството на “виолетовите”. Мачът се превърна в истински празник за публиката – освободени от напрежението за точки и класиране (второто им място бе сигурно отдавна), етърци и техният съперник изиграха хубав мач, в който търсеха красивите и ефектни изпълнения.
Паднаха пет гола, дело на Тихомир Кънев, Джихат Кямил, Димитър Байдаков и Иван Петков (2), а публиката аплодира дори и попадението на гостите от Луковит. Мачът бе свирен от международната съдийка Галя Ечева от В. Търново.
Още в 7-ата минута Тихомир Кънев откри резултата с хубав удар в ъгъла за 1:0. Удар на Тодор Колев мина над гредата, а в 17-та минута падна още по-красиво попадение – Джихат Кямил отправи страхотен изстрел под напречната греда – 2:0. Отново Кънев бе изведен сам срещу вратаря, но се забави и пропусна, а пак той в 23-ата минута от малък ъгъл вместо да центрира, стреля директно и топката облиза напречната греда. Силен удар на Искрен Писаров мина до рамката, преди в 37-ата минута да падне и третият гол. Писаров проби и центрира перфектно отляво, а Димитър Байдаков засече топката в мрежата за 3:0.
Малко преди почивката Ангел Русев от гостите стреля от малък ъгъл, но Ивайло Петков улови. През втората част етърци можеха да нанижат половин дузина голове, но търсеха ефектния завършек на атаките. В 52-ата минута Иван Петков открадна топката и от малък ъгъл вкара за 4:0. Отново той от чиста позиция пробва удар от воле, но топката мина над гредата.
Николаев изскочи съвсем сам отдясно, но се забави и би във вратаря, а удар на Илко Трифонов с глава след центриране на Писаров мина до вратата. В 66-ата минута се записаха и гостите, като най-добрият им играч Ангел Русев технично прехвърли вратаря за 4:1. Друг удар на Атанас Георгиев от фаул в ъгъла бе майсторски спасен от вратаря Ивайло Петков.
Иван Петков в 86-ата минута бе намерен от Трифонов отдясно в чиста позиция, но стреля с глава в аут, но в даденото продължение на мача се реваншира, като излезе сам срещу вратаря, финтира го и оформи крайното 5:1.
След мача “Етър” получи купа за второто си място в първенството от председателя на Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС Илиян Недев. Футболистите отпразнуваха края на сезона със снимки с отличието и поздрави за своята вярна агитка, като остава надеждата да бъдат поканени като втори отбор да попълнят състава на “Б” група. Заседанието на Изпълкома на БФС, което ще вземе решение за формата и състава на групите, ще бъде най-късно в средата на юни.
“Етър”: Ив. Петков, Николов, Трифонов, Анев, Копаранов, Кямил (70 Узунов), Петров, Писаров, Кънев (46 Николаев), Колев, Байдаков (46 Петков).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново