Етърци вече 412 минути не са допускали гол

Публикувано на ср, 8 мар. 2023
163 четения

Футболистите на “Етър” не са допускали изобщо гол във вратата си след началото на пролетния полусезон. Тимът спечели с по 2:0 домакинствата си срещу “Монтана” и “Витоша” (Бистрица), а при гостуванията завърши 0:0 с “Дунав” и победи с 1:0 “Марица”. Така вече 360 минути младият вратар Християн Славков и защитата пред него не са пускали гол.
За последно във вратата на етърци попадение е паднало на 11 ноември м.г., когато се разписа Евгени Игнатов от “Литекс” в 38-та минута на мача, завършил 1:1. Като се добавят и тези минути, мрежата на “болярите” е суха вече 412 минути.
Тимът е и категорично с най-добрата защита във Втора лига с допуснатите едва 10 гола в 21 мача. Това означава, че “Етър” е инкасирал по едва 0.48 гола на мач.
В същото време е отбелязал 25 гола, което прави по 1.19 средно на мач. По този показател има 7 отбора в групата с по-резултатни нападения, което означава, че има в каква посока да се работи.
“Етър” е и единственият отбор от групата, който не е допускал загуба в последните си 6 мача от първенството, както и единственият победил на чужд терен временния водач ЦСКА 1948 II.
Как тръгна футболната пролет за отборите на “Етър”? След края на есенния полусезон дублиращият тим на “виолетовите” беше последен в Северозападната Трета лига, двата юношески отбора в елитните групи също в дъното – U17 на 14-ото, а U15 – на предпоследното 15-о място. Мъжкият отбор на “Етър” бе трети, женският – осми.
Тази пролет нито една от всички формации не познава вкуса на загубата! Първият отбор на “Етър” постигна 3 победи и 1 реми, изобщо не е допускал гол и вече е втори (реално първи от отборите с право на влизане в елита). Жените стартираха с победа 11:0 като гости и вече са пети. Дублиращият отбор стартира с победа и реми и се измъкна от последното място, което е за изпадащите. “Етър” U17 грабна 3 победи от 3 мача с голова разлика 6:1 и вече дели 10-ото място. “Етър” U15 направи 1 победа и 2 ремита и настигна отборите преди него.
Равносметката: от 13 мача – 9 победи, 4 равенства и 0 загуби.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново