Хандбалното дерби между „Търновград“ и „Етър-64“ – в …Бяла?!

Публикувано на вт, 7 мар. 2023
563 четения

С дерби между двата великотърновски отбора „Търновград“ и „Етър-64“ започва вторият дял от хандбалното първенство при жените. Мачът е насрочен за 18 март от 16:00 ч., като неприятната изненада за феновете от старата столица е, че дербито ще се играе в …Бяла. Така великотърновската публика няма да има възможност да подкрепя на живо двата отбора. Какви са причините?

От сайта на родната федерация става ясно, че символичният домакин „Търновград“ е подал за домакинските си срещи два варианта – ДКС „В. Левски“ и „Арена Бяла“.

На следващия ден 19 март обаче ДКС „Васил Левски“ е домакин на Международен турнир по карате за купа „Етър“, в който ще участват каратеки от Балканските страни. Организаторите от Карате клуб „Етър“ заявиха, че турнирът няма да попречи на хандбалното дерби, тъй като са съгласни настилката в залата да бъде застлана чак в предишната вечер след края на хандбалния двубой.

„Мачът е насрочен в Бяла, защото в спортната зала на В. Търново на следващата сутрин има турнир по карате. От ДКС “В. Левски” искаха да платим извънреден труд на 9 души, защото трябва да останат след работно време да поставят настилката. Затова сме подали „Арена Бяла“, обясни водачът на СХК „Търновград“ Зоя Стефанова.

“Излишен финансов разход за двата клуба…”, коментира лаконично президентът на ХК “Етър-64” Атанас Атанасов.

В крайна сметка изход на ситуацията така и не бе намерен и се стигна до куриоза великотърновско дерби да се играе в намиращия се на 55 км град Бяла.

Във втория кръг на 26 март етърки гостуват в Свиленград, а „Търновград“ гостува на „Бяла“. За третия кръг на 1 април „Етър-64“ приема „Бяла“ и е заявил залата на Великотърновския университет, а „Търновград“ посреща „Свиленград“ все още неизвестно къде. След изиграването на шестте кръга всеки срещу всеки първите два тима в класирането ще играят суперфинал за титлата, като мачовете са на 7 и 14 май, а ако има трети двубой, той ще е на 20/21 май.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново