Етърци приемат днес “Верея” в битка за четвъртфинал за купата

Публикувано на ср, 31 окт. 2018
122 четения

“Етър” приема днес “Верея” (Стара Загора) в осминафинал от турнира за Купата на България. Двубоят е от 18:00 ч. на стадион “Ивайло”. Жребият бе благосклонен за “виолетовите” с оглед на това, че са домакини, защото се играе само по един мач по системата на елиминациите. А и съперник е отборът, заемащ последното място в Първа лига, макар че това по никакъв начин не предрешава изхода от двубоя.
В първия кръг “виолетовите” гостуваха на “Литекс” в Ловеч и спечелиха с 2:0 с попадения на Иван Петков и Иван Стоянов. “Верея” пък игра с третодивизионния “Спартак” (Варна) и продължи след 1:1 и 5:4 при дузпите. Всъщност старозагорци нямат никаква победа в официален мач още от пролетта, а в настоящото първенство на страната са последни с 4 ремита и 9 загуби. В последния кръг те бяха разбити от “Левски” със 7:0.
Етърци са амбицирани за победа, която да ги прати на четвъртфиналите в турнира. Това би повторило постижението от м.г., когато “болярите” на 1/4 финал бяха елиминирани от “Славия” след брутално съдийство, а впоследствие “белите” спечелиха купата.
Ръководството на “Етър” обяви цена от 5 лв. на билетите за мача срещу “Верея”.
Тя важи за всички зрители, без значение възрастни, ученици, студенти или пенсионери. Билетите ще бъдат пуснати в продажба днес още от 9 ч. сутринта и ще се продават до началото на мача, като входовете на стадиона се отварят от 16:15 ч.
От “Етър” призоваха за пореден път привържениците да купуват билети за мачовете по-отрано, ако искат да избегнат опашките пред касите в минутите преди началото на мача. Декларацията за малолетни и непълнолетни деца също може да се разпечатва от сайта на клуба и попълва предварително, за да няма струпвания на касите. От клуба припомнят също, че паркингът пред стадиона в деня на мача трябва да бъде освободен от паркиралите автомобили.
От клуба не коментираха дали ще има промени в състава, каквато е практиката на повечето отбори в турнира за купата, но е напълно очаквано треньорският щаб да даде шанс за изява и на играчи, които влизат по-рядко. В “Етър” обаче са наясно, че мачът няма да е лек и противникът не бива да се подценява. Главният мениджър Красимир Балъков още след победата над “Славия” в неделя предупреди, че позитивната емоция също се нуждае от контролиране, за да е тимът боеспособен за мача с “Верея”.
“Ще се опитаме да направим отново шоу на стадион “Ивайло”, за да зарадваме нашите фенове. Футболът е игра преди всичко за тях. Надявам се да сме щастливи след края на мача и да продължим на четвъртфинал”, лаконичен бе вчера Красимир Балъков.
“Искаме там да продължим максимално напред в турнира. Ако спечелим срещу “Верея”, чакаме някой силен отбор – “Левски” или ЦСКА. Иска ми се стадионът да е пълен. Миналата година “Славия” ни би на “Ивайло” с помощ, но се надявам тази година да стигнем поне до финала”, пожела си таранът Иван Петков, който стана голмайстор на целия м.г. турнир за Купата на България.
Осминафиналът “Етър” – “Верея” бе поверен на рефера Георги Юлиянов Иванов. Негови асистенти са Веселин Мишев и Теодор Петров, а четвърти съдия – Димитър Желязков. Съдийски наблюдател е Георги Нарлев от Силистра.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново