Етърки изпуснаха победата в Ковачевци

Публикувано на вт, 7 сеп. 2021
105 четения

Женският тим на “Етър” изпусна победата във втория кръг на “А” група, като завърши 2:2 при гостуването си на “Риал” (Ковачевци). Възпитаничките на треньора Валентин Витанов водеха с два гола, дело на Анастасия Трифонова (21) и Татяна Радоева (26), и играха доста време с човек повече. “Риал” обаче успя да се върне в мача с двe попадения на капитанката Алисия Велинова (32 и 71). Отборът от Ковачевци остана и с десет души на терена, когато в 60-ата минута Ванеса Викторова си изкара директен червен картон, а на нейно място под рамките на вратата застана нападателката Ива Тодорова.
В 20-ата минута Мирела Моева навлезе добре отляво, но бе спъната в наказателното поле от защитничка на домакините. Последва наказателен удар, а зад топката застана Анастасия Трифонова, която не сбърка и вкара за 0:1. Пет минути след първия гол “Етър” вече водеше с 0:2. Отново в основата на попадението беше Мирела Моева, която след добро двойно подаване със своя съотборничка излезе на чиста позиция срещу Ванеса Викторова. Вратарката на “Риал” успя да избие, но топката попадна в Татяна Радоева, която на празна врата не сбърка и удвои преднината на своя тим.
В 32-та минута домакините от Ковачевци успяха да върнат едно попадение. След недобре изчистена топка от защитата на “Етър” Преслава Йорданова върна кълбото в наказателното поле към своя съотборничка, която с шпагат подаде на Алисия Велинова. Капитанката на “Риал” бе оставена непокрита и на празна врата от близка дистанция намали до 1:2.
Секунди преди края на първата част “Етър” можеше да достигне и до трето попадение, но ударът на Татяна Радоева от средна дистанция се отклони от страничния стълб на вратата на “Риал”. Така гостите се оттеглиха с гол аванс на почивката.
Второто полувреме започна с пропуск на домакините. Ива Тодорова се откъсна от защитата и остана очи в очи с Мартина Илиева, финтира я и остана сама срещу вратата. Тя обаче се забави с удара си, което позволи на защитничка на гостите да избие топката. В 60-ата минута “Риал” остана в намален състав, след като вратарката Ванеса Викторова извърши нарушение срещу Мирела Моева извън наказателното поле. След изгонването ѝ на вратата застана нападателката Ива Тодорова.
В 71-та минута след груба грешка в защитата на етърки Алисия Велинова остана сама срещу вратарката и с прецизен шут по земя прати топката във вратата за 2:2. До края футболистките на Етър се втурнаха в атаки и натиснаха своите съпернички, но така и не стигнаха до победно попадение.
“Етър”: Мартина Илиева, Тодорка Тодорова, Татяна Радоева, Преслава Романова, Мирела Моева, Тереза Попова, Михаела Михайлова, Симона Стоянова, Цвети Василева, Анастасия Трифонова, Йоанна Стефанова.
сн. sportal

loading...
Пътни строежи - Велико Търново