Емил Стефанов: “След първата победа придобих увереност”

Публикувано на вт, 14 февр. 2017
123 четения

Емил Стефанов и Бурак Фират бяха над всички, първият стана международен майстор, а вторият - гросмайстор.

“Очаквах да се представя на високо ниво. Бях четвърти по рейтинг сред участниците, но след победата в първия кръг над шампиона на Турция мм Ердогду придобих увереност и бях сигурен, че ще вляза поне в топ 3. В следващите няколко кръга нещата се развиха добре. Късмет беше, че нямах две поредни партии срещу гросмайстори – по този начин се чувствах по-уверен в срещите, не бяха толкова натоварени.
Много важна беше първата среща, в която не трябваше да допускам загуба. Много трудна беше и партията в 6-ия кръг срещу мм Веселин Пантев, която завърши реми. Не си харесах позицията и опитах да атакувам по-агресивно, после се видя, че съм имал и по-добри продължения. Ремито обаче беше достойно и за двамата. Не може да се каже, че срещу някой от съперниците съм имал явно превъзходство и съм го изпуснал, защото всички бяхме на много високо ниво.
Придобих първа норма за гросмайстор и трета за международен майстор. Това беше първият ми турнир за годината и положих доста усилия за подготовка и участие в него.”
Анатоли ПЕТРОВ, сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново