Две вицешампионски титли за “Катана” на държавното по киокушин

Публикувано на пн, 15 юни 2015
192 четения

147 състезателя от 23 клуба в общо 24 категории премериха сили на държавното първенство по карате киокушин за деца до 12 и до 14 години в дисциплините – кумите и ката, проведено в Ямбол. В изключително оспорвани битки малките надежди на “Катана” се пребориха за призовите места.
Възпитаниците на сенсей Самир Мутишев спечелиха два сребърни и един бронзов медал. При деца до 12 г. в кат. 40 кг Светлин Ангелов стигна до финала след три убедитени победи. В спора за златото ученикът в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” загуби от състезател от Пловдив и се окичи със среброто, което е дебютно отличие за него.
Патрисия-Софи Борисова загуби финала по точки от състезателка от Варна и остана на второ място при момичета до 12 г. в кат. +45 кг. Преди това варненката надви още една състезателка на “Катана” – Христиана Димитрова, която обаче спечели малкия финал и грабна бронзовия медал.
Счупен пръст на полуфинала спря Галин Николов от участие на финал при момчетата до 14 г. в кат. до 55 кг. “Участвахме със 7 състезатели, трима от които пълни дебютанти. Доволен съм от старанието на децата, някой от по-опитните допуснаха нелепи грешки, които ги лишиха от по-благороден медал, но това ще ги амбицира още повече”, разказа треньорът Самир Мутишев.
Тази неделя десет състезатели на “Катана” ще вземат участие в традиционен турнир в Нови пазар в групи деца до 10 г., мъже и жени.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново