“Локо” (ГО) започва днес подготовка, неяснотите са много

Публикувано на пн, 15 юни 2015
223 четения

“Локомотив” (ГО) започва днес подготовка за новото първенство. “Железничарите” завършиха трети при завръщането си в “Б” група и след двуседмична почивка отново подновяват тренировки. В 16:30 ч. старши треньорът Сашо Ангелов ще изведе играчите за първо занимание. Това е обаче единственото, което се знае със сигурност в горнооряховския клуб на този етап.
Договорите на почти всички футболисти изтекоха. Очаква се повечето играчи да се появят и да започнат занимания, но тепърва ще договарят условията си с ръководството. Юлиан Ненов има оферта от “Дунав” (Рс) и е възможно да предпочете Русе пред Горна Оряховица. Любо Генчев и Янаки Смирнов пък отидоха на проби в шампиона на Армения “Пюник”. Дори и да не бъде одобрен, голмайсторът на втория ешелон Смирнов вероятно ще премине в отбор от “А” група.
В последните дни отново се появиха информации по медиите, че “Локомотив” (ГО) може да получи покана да попълни “А” група при евентуален отказ да се даде лиценз на ЦСКА или “Локомотив” (Сф). В горнооряховския клуб обаче трудно биха намерили ресурси за участие в елита. Така че задачата пред ръководството по-скоро е да осигури средства за участието във втория ешелон.
Вече бяха договорени 4 контроли на “железничарите” за подготовката. Първата е на 20 юни, когато “Локомотив” (ГО) ще гостува на готвещия се за участие в евротурнирите вицешампион “Берое”. Мачът е в Стара Загора. На 27 юни тимът на Сашо Ангелов играе с “Ботев” (Гълъбово), а на 1 юли гостува на новака в “Б” група “Спартак” (Плевен). На 4 юли пък е двубоят с “Нефтохимик”, каквото име приема досегашният ПФК “Бургас”.
По неофициална информация новото първенство на “Б” група ще стартира на 25 юли.
Неяснотите около формата на двете професионални групи продължават да са факт. Едва 10 са отборите, които ще участват в жребия за сезон 2015/16 на “А” група в понеделник, съобщава Gong.bg. Преди седмица от Лицензионната комисия към БФС обявиха, че отборите, които имат право да участват в елита през следващия сезон, са “Лудогорец”, “Берое”, “Литекс”, “Ботев” (Пловдив), “Левски”, “Черно море”, “Славия”, “Локомотив” (Пловдив), “Монтана” и “Пирин” (Благоевград).
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пък заяви след евроквалификацията срещу Малта (1:0): “Не е необходимо да има Изпълком към днешна дата. Не мога да ви кажа дали ЦСКА ще остане. Доколкото знам, жребият се тегли на 15 юни, ако има някаква промяна, може да се събере Изпълкомът. Има си адекватни комисии, които са си взели решенията, аз не знам какво мога да помогна повече”.
Очаква се форматът на първенството през новия сезон да бъде от 36 кръга и всички отбори ще се срещнат по четири пъти. Вчера обаче Неделчо Михайлов от Спортно-техническата комисия на БФС обяви, че не знае да е насрочван жребий за понеделник. Покрай всички неясноти съдбата си очаква и “Етър”, който се надява да бъде поканен да попълни “Б” група като втори в класирането.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново