Двама горнооряховски бойци с победи в галавечерта TWINS Fight Night “Delta Guard & Grand Imperial”

Публикувано на вт, 29 сеп. 2015
609 четения

Пламен Бъчваров

За пръв път в България в една профи галавечер се проведоха срещи по ММА, бокс и комбат рестлинг, при безплатен вход за посетителите, осигурен благодарение на спонсори и с любезното съдействие на община Горна Оряховица. Големият зрителски интерес и заетите места в спортната зала станаха причина шоуто TWINS Fight Night “Delta Guard & Grand Imperial”-11 да започте с един час по-рано. 11-тата галавечер на бойните спортове започна със срещи по комбат рестлинг, който е балансиран правилник между борба в стойка и борба в партер. След елиминации, шампион в категория до 68 кг, стана Виктор Павлов от София, възпитаник на Ангел Караиванов. Негови достойни подгласници са Диян Шкодров от Варна и Борис Андреев от София. В първата боксова среща Ралица Христова поднесе изненада побеждавайки значително по-титулуваната си съперничка Борислава Горанова, след съдийско решение. Във втората среща Иван Симеонов от София се наложи над Цветан Тръшлиев от Пловдив.
В мача за купата “Делта гард” след оспорван двубой в който и двамата участници, Венци Паламаров от “Локомотив” (ГО) и Димитър Стоянов от Бургас, бяха на предела на силите си резултатът бе обявен за равен. В четвъртата среща Николай Коев от Русе победи с ТКО, съгражданина си Константин Стоянов. Кулминацията настъпи в петата среща в която любимеца на Горна Оряховица 42-годишният Захари Мутафчиев получи неистова подкрепа от местната публика срещу Венцислав Иванов от София. Двамата ветерани спретнаха рядко виждан боксов спектакъл. Срещата предложи много обрати и след поделено надмощие реферът обяви равенство в двубоя. Още в първия двубой от ММА формата, в кат. до 70 кг Александър Бораджиев, представител на горнооряховския клуб по самбо, се наложи над Мартин Господинов от София със задушаване (гилотина). Оше един горнооряховчанин Пламен Бъчваров постигна победа на ринга и защити бойните традиции на града. В мач от кат. до 70 кг Пламен надви с ТКО Мартин Тодоров от Русе. За Бъчваров, който дебютира на профиринга през 2014 г. това е 4 победа от 5 изиграни мача. В тежката категория Нурал Назмиев-Маджара от Разград победи с технически нокаут Веселин Парашкевов от Габрово.
В кат. 57 кг в правилата по ММА премериха сили двама шампиони по бойно самбо. Четирикратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев постигна победа в първото си участие в гала на TWINS. Косев се наложи със задушаване (риър нейкед) над горнооряховчанина Георги Ромеов, който е шампион по бойно самбо. Във финалната среща на галата Бранко Бабачев от София победи в края на първи рунд със задушаване (риър нейкед) Радослав Вартанянов в категория до 77кг. За Бабачев това бе 5 победа от профи ММА – мачове, като в актива си има и 1 равенство и 1 загуба.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново