Два медала спечелиха великотърновските борци

Публикувано на чт, 11 февр. 2021
61 четения

Два медала спечелиха великотърновски борци от държавното лично първенство за кадети. Шампионатът във възраст 16-17 години се проведе в Бургас, като участваха 182 състезатели от 42 клуба.
При 80-килограмовите Атанас Денчев от “Царевец Етър-93” постигна три победи по пътя към финала, като на старта срази Георги Георгиев с 12:1, после и Алихан Шефкед с 10:0, а на полуфинала се наложи над Михаил Михов с 5:2. В схватката за титлата възпитаникът на треньора Станислав Денчев срещна Радомир Стоянов, който преди това постигна 4 категорични победи – над Димитър Романов и Владимир Иванов с по 10:0, над Костадин Иванов, трети на Евро 2018 за момчета, с 10:1, а на полуфинала прегази и Едис Джелат. В крайна сметка Денчев загуби от Стоянов и се окичи със сребърен медал.
Достойно представяне в Бургас след едногодишно отсъствие от тепиха направи Лъчезар Викторов. Състезателят на “Етър Виктори-2011” се завърна след продължително лечение на травма, но спечели бронзов медал в категория до 45 килограма. В оспорвана схватка той бе спрян на полуфинал от вицешампиона Владимир Мандалов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново