Добромира Данаилова е девета на Европейското по стрелба с лък в зала

Публикувано на пн, 9 мар. 2015
163 четения

Великотърновката Добромира Данаилова се класира на 9-о място в индивидуалната надпревара при младежите и девойките на Европейското първенство по стрелба с лък в зала в Словения. В квалификационния кръг Данаилова зае 15-о място с 553 т. В първата си среща тя постигна доста трудна победа с 6:4 сета срещу И. Лахарнар (Словения), но след това отстъпи с 1:7 сета на Т. Андреоли (Италия).
Дамян Дачев не се класира за елиминационния кръг при младежите и заеха 36-то място. Съотборничката му в “Етър 78” Никол Недялкова се нареди на 17 място в индивидуалната надпревара при девойките рекърв. Кадетът Тодор Пендов направи успешен дебют на Европейското първенство в зала при младежите и се подреди девети. В индивидуалната надпревара при мъжете най-добре се представи Христо Христов, който е 17-и.
В индивидуалните елиминации при мъжете на компаунд Виктор Петров зае 17-о място. Девойките ни направиха дебют в отборната надпревара, но за съжаление останаха шести, след като претърпяха загуба от Италия с 0:6 сета. Младежите ни загубиха с 1:5 сета от тима на Австрия и се наредиха на 9-о място. Мъжкият ни национален отбор отстъпи в драматичен двубой на Германия с 3:5 сета и също зае 9-о място.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново