Диянка Давидова с бронз от държавното по маратон, Иван Попов втори на 18 км

Публикувано на вт, 8 окт. 2013
446 четения

Диянка Давидова се нареди сред призьорите на софийския маратон.

Състезателката на “Атлетик-91” (Велико Търново) Диянка Давидова завърши на призовото трето място в 30-ото издание на софийския лекоатлетически маратон и взе чек за 1000 лева от наградния фонд. Великотърновката измина дистанцията от 42,195 метра за време 3:02.04 часа. Така тя стана и бронзова медалистка на държавното първенство по маратон, тъй като резултатите от софийския маратон се зачитаха за шампионата. През миналата година Давидова отново бе трета на софийския маратон, като времето й тогава бе с 5 секунди по-добро. Надпреварата в неделя бе открита от министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, а на събитието присъстваха президентът на БОК Стефка Костадинова и заместник-кметът на София Тодор Чобанов. В маратонската дистанция участваха общо 230 състезатели, 37 от които българи – 24 мъже и 13 жени. При жените титлата в Маратона на София заслужи Силвия Дънекова (СКЛА “Нови пазар”) с време 2:52.27 часа. Дънекова взе и чек за 5 хиляди лева от наградния фонд на състезанието.
Шесткратната победителка в Маратона на София Милка Михайлова завърши втора с време 2:56.35 часа. Победителката от преди година Анита Кръстева от “Локомотив- 55” е шеста с 3:12:53 часа.
“Анита е със здравословни проблеми през цялата година и не се намира в добро кондиционно състояние. Оценявам представянето й като героизъм”, сподели треньорът Свилен Митрофанов.
При мъжете на държавното първенство по маратон 57-годишният Владимир Пановски завърши на тринадесето място с 3:28.03 ч. Треньорът в “Атлетик- 91” бе най- възрастният участник, който успя да преодолее трасето на софийския маратон.
Шампионът от Маратон Каварна през 2011-та година Ахмед Насеф от Мароко спечели бягането на 18 км по време на маратона. Това е трета победа за Насеф на българска земя, след като той беше най-бърз и на шосейния пробег в Койнаре през есента на 2012-а. Втори завърши Иван Попов, който до последно водеше битка за златото с мароканеца. Свищовлията взе 400 лева, докато победителят Насеф си тръгна с 500 лв.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново