Димитър Митов стана балкански вицешампион по мотоциклетизъм на писта

Публикувано на чт, 21 юли 2016
1363 четения

Мотоклуб “Боляри” отново се представи отлично в поредния 7 кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, проведен в Серес, Гърция. 28 български състезатели премериха сили с представители на Гърция, Румъния, Турция, Македония, Сърбия и Израел.
При изключително горещо време по време на квалификациите в събота, в кралския клас SuperBike 1000, битката за по-добро време беше ожесточена, като гръцките състезатели даваха най-добри резултати. Шампионът Красен Кънчев с BMW даде 3-то време, а Димитър Митов от “Боляри” с BMW остана 6-ти на стартовата решетка. Митов излезе силно мотивиран и след отличен старт в първия завой влезе втори, след най-бързия на пистата Сотириус от Гърция с Ямаха. В гонитбата се включи и Красен Кънчев, който временно успя да изпревари Митов, но допусна грешка и изостана от лидерите. До края на състезанието Митов поддържаше добро темпо, направи личен рекорд на пистата в Серес и завърши втори, изпреварвайки друг грък Йоргос Маркизинис с Ямаха. Красен Кънчев остана пети, което му бе достатъчно да стане балкански шампион за 2016 г. със 120 т. при най-бързите пилоти.
С този подиум Димитър Митов си осигури предсрочно балканската вицешампионска титла в клас SuperBike 1000, кръг преди края, в най-добрия сезон за него досега. В клас Formula 600 друг представител на Мотоклуб “Боляри”, Мария-Луиза Раева с Ямаха, също направи страхотно представяне и завърши на 7-о място. Последният кръг е на писта Долна Митрополия край Плевен на 2 октомври, когато ще бъдат определени призьорите в републиканския шампионат.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново