Дерби на върха: “Септември” – “Етър”

Публикувано на пн, 12 сеп. 2016
205 четения

“Виолетовите” гостуват днес на “Септември” в директен спор за първото място във Втора професионална лига. Двата отбора са единствените, които не познават вкуса на загубата до момента, а при победа “Етър” ще оглави еднолично временното класиране.
Мачът е от 17:00 ч. в столицата и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2. Главен съдия е Вихрен Манев от София с помощници Даниел Ников и Димитър Димитров. Четвърти съдия е нашумялата напоследък реферка Християна Гутева, от София са и съдийският наблюдател Кирил Йорданов и делегатът Емил Спасов.
15-дневната пауза бе изцяло посветена на дербито, като от “Етър” дори предпочетоха да не правят контролна среща. Старши треньорът Георги Василев не скри, че очаква труден двубой. “Мачът ще бъде труден, това е вън от съмнение. Излизаме срещу отбор, който още не е загубил точка. Тъкмо ще проверим какво е нашето ниво, надяваме се на победа”, коментира Георги Василев.
Единственият проблем е отсъствието на контузения халф Илия Карапетров, който пропусна и предишния мач срещу “Спартак”, но наставникът има още 21 футболисти, от които подбра групата от 18 играчи за дербито.

Куриоз: всички предстоящи 6 мача
на “виолетовите” са в работни дни…

Феновете на “Етър” изразиха разочарованието си от оповестената от БФС програма, след като се оказа, че всички предстоящи 6 мача на тима са в работни дни. Три от тях са в понеделник, тъй като ще бъдат предавани по телевизията, един е в петък, мачът за купата по традиция е в сряда и само един е в събота, който обаче се пада работен ден…
Днес етърци гостуват на “Септември” (Сф) в дерби за първото място. Следва домакинство на “Поморие” в събота, но 17 септември е работен ден. После в сряда, 21 септември, е домакинството срещу “Нефтохимик” за купата на България.
На 26-и етърци гостуват на “Локомотив” (Сф), като мачът е отново в понеделник заради прякото излъчване. Интересното е, че само 4 дни след това “Етър” има второ гостуване на “Лудогорец-2”, което пък е в петък… Следва пауза от цели 17 дни (!), а серията завърша в дългоочакваното дерби срещу “Ботев” (Враца) на 17 октомври, което отново е в понеделник заради прякото му предаване.
Така на практика всички двубои на “Етър” са само в работни дни, което създава трудности за агитката, съпровождаща своите любимци във всеки мач.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново