“Локо” (Горна Оряховица) взе Цветан Генков и Матиас Курьор

Публикувано на пн, 12 сеп. 2016
370 четения

Матиас Курьор бе представен от президента на клуба Даниел Костадинов.

Горнооряховският “Локомотив” не спира да изненадва с трансферни удари по време на първенството. Матиас Курьор бе представен официално като футболист на тима. 28-годишният национал на Мартиника парафира договор до края на сезона, като ще играе с любимия си № 19.
“Много съм щастлив да дойда тук. Надявам се да помогна на отбора да остане в елита. Вярвам в това. Ще дам всичко от себе си да се адаптирам възможно най-бързо”, сподели Курьор. “Локо” има страхотни фенове. Играл съм тук с “Черно море” и това много ме впечатли. Надявам се с играта си да спечеля тяхната подкрепа”, допълни Матиас.
“Той е един от най-класните играчи последните години в нашето първенство. Радваме се, че вече е при нас. Точно от такъв човек имаме нужда”, обобщи накратко Ангел Червенков.
Ден по-късно стана ясно, че следващото класно попълнение ще бъде бившият национал и голмайстор на “А” група Цветан Генков. Юношата на “Локо” (Мз), който има 70 гола в родния елит (65 с “Локо” Сф и 5 с “Левски”), вече премина успешно медицинските прегледи, като демонстрира завидно физическо състояние. Очаква се шампионът на Полша за 2011 г. с “Висла” (Краков) да подпише официално своя договор, съобщиха от пресслужбата на “Локо” (ГО).
Генков, когото “Локомотив” (Сф) продаде за над 4 млн. лева през 2007 г. на руския “Динамо” (Москва), ще се обвърже с “железничарите” до лятото. За последно 32-годишният голмайстор бе в турския втородивизионен “Денизлиспор”, за който изигра 50 мача и реализира 16 гола.
В понеделник от 20:00 ч. горнооряховци приемат “Берое” на стадион “Лаута” в Пловдив в мач от шестия кръг на първенството на Първа лига. За мача Ангел Червенков няма да разчита на наказания Димо Атанасов. Той бе категоричен, че срещу “Берое” отборът ще излезе с необходимата концентрация и ще търси крайния успех в срещата. В клуба пристигна жълтата карта на Матиас Курьор, който ще бъде включен в групата, докато тази на Цветан Генков все още се очаква.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново