Данислав Арсов разчупи хегемонията на столичните състезатели по картинг

Публикувано на вт, 17 май 2016
798 четения

Талантливият състезател по картинг Данислав Арсов направи пробив по време на втория кръг от републиканския шампионат в Хасково. Първокласникът от старата столица, който само преди дни навърши 8 години, разчупи хегемонията на столичните състезатели по картинг в най-малкия клас – MiniBG, където премери сили с 2 и дори 3 години по-големи момчета. Той стигна до победа в един от маншовете, отнемайки точки на безапелационния лидер до момента. От 17 стартирали деца в класа 15 са от София, където имат условия да карат. В събота Дани постига второ и четвърто място, а в неделя първо и четвърто, донесли му две купи за две втори места в двата поредни кръга на шампионата, с което се нареди на трета позиция във временното класиране.
Дани сяда в картинга от 2-3- годишен, като в началото се вози с баща си Стефан Арсов, който е запален по автомобилния спорт. Когато става на 6 г., му правят специални приспособления, за да може да кара сам. През миналата година се включва в “Академия за млади пилоти” на Българската федерация по картинг, даваща възможност на деца от 6 до 9- годишна възраст да преминат обучение за пилотиране на картинг.
“Дани определено имаше най-лошите условия за подготовка от всички участници. Караше големи, тежки и изключително неудобни за толкова малко дете машини на импровизираните писти в Технополис и Метро, огромни благодарности на управителите им Борислав Богданов и Емил Монов за шанса и подкрепата”, разказа Стефан Арсов – баща на малкия пилот.
В първия кръг в Кюстендил Дани, въпреки че няма никаква предварителна подготовка на тази писта, той прави най-атрактивното каране от всички, с над 25 изпреварвания за 4-те манша и успява да се задържи в челото на класирането, като достига до 3-то място в последния манш. Стефан Арсов благодари на Мирослав Ангелов, който е направил контакт с тях и ги е поканил да тренират с отстъпка на пистата в Хасково, което дава възможност Дани да има почти равностойна подготовка с останалите деца, и резултатът не закъснява. Въпреки крехката си възраст Данислав вече се отличава със собствен стил на каране.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново