Дамян Дачев и Ралица Генчева със сребърни медали от Купа “Садово”

Публикувано на чт, 30 апр. 2015
618 четения

Три втори места спечелиха състезателите от “Етър 78” на турнира по стрелба с лък “Купа Садово”.  Във второто издание на турнира, проведен в гр. Садово, участие взеха 72 стрелци от 12 клуба от страната. Много силно състезание в Олимпийския стил при жените направи Ралица Генчева, която завоюва сребърен медал. Великотърновката влезе с втори резултат в елиминациите, където отстрани последователно Анка Богданова от “Загорски стрелец” с 6:0 и Лилия Еленкова от “Робин Худ” (Сф) с 6:4. На финала Ралица се изправи срещу националката Добромира Данаилова, която бе по-точна и спечели състезанието. Данаилова нито за миг не изпусна първото място в състезанието, като бе най- добра в квалификациите, а в елиминациите отстрани и трите си съпернички с резултат 6:0.
Юношата Дамян Дачев стигна до призовото четвърто място при мъжете на Олимпийски стил. В квалификациите Дамян бе пети, а в следващата фаза отстрани Цветан Миланов от “Загорски стрелец” с 6:0, Николай Данев от “Млади стрелци” (Варна) със 7:1 Аспарух Латев “Робин Худ” с 6:5, а на полуфинала бе спрян от национала Явор Христов (“Джамбо 2006”) с 1:7. В малкия финал Дачев отстъпи драматично пред Венцислав Велинов (“Робин Худ”) с 5:6 и остана на крачка от медала. В състезанието на смесени отбори мъже/жени-олимпийски стил Дачев и Генчева стигнаха до финал. Възпитаниците на треньора Димитър Димитров постигнаха най-добър резултат – 1157 т., след 144 стрели. В елиминациите те се наложиха над представителите на “Робин Худ”-II отбор с 6:2, но на финала загубиха със същия резултат от първия тим на “Робин Худ” и се окичиха със сребърните медали.
В Олимпийския стил при младежите Никола Колев завърши на второ място. Той бе втори в квалификациите с 588 т., а на полуфинала отстрани Мартин Грозев от клуб “Млади стрелци” (Варна) с 6:0. В спора за златния медал Никола отстъпи пред представителя на домакините Тодор Пендов с 4:6.
Треньорът Димитър Димитров завърши на пето място в дисциплината компаунд при мъжете. Той бе спрян на четвъртфинала от Йордан Георгиев от “Раптор Арчери” със 139:141. Светослав Тончев завърши на девето място.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново