Гимнастик на СК “Етър-Стил” участва в детска олимпиада

Публикувано на чт, 30 апр. 2015
386 четения

Над 850 деца от 22 държави взеха участие в 5-ите детски игри “Rumi Games” от 20 до 24 април в гр. Коня, Турция. Игрите са със статут на детска олимпиада, в програмата бяха включени 7 различни вида спорт, като гимнастиката дебютира т.г. В представителния отбор на България беше включен и великотърновският гимнастик Мартин Василев. Заедно с треньора си Петър Николов петокласникът от ОУ “Димитър Благоев” със силното си участие допринесе за отличното представяне на българския тим и завоюването на сребърни медали в отборната надпревара.
“Поздравявам младите ни таланти за отличното представяне в Турция. Техният успех е добра новина, която идва непосредствено преди провеждането на международния турнир, който ще съпътства Световната купа във Варна. Надявам се, че  след по-малко от две седмици отново ще имаме подобни успехи”, сподели президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.
От 22 до 23 май в Александрополис, Гърция, ще се проведе международен турнир по спортна гимнастика. В представителния отбор на България отново ще се гласува доверие на гимнастика от СК “Етър-Стил” – Мартин Василев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново