Борислав Палашев със злато от турнира по триатлон “Купа Пловдив”

Публикувано на пт, 9 сеп. 2016
230 четения

Стотици триатлонисти от цялата страна се включиха в шестото издание на ежегодния турнир Купа “Триекстрийм”, който се проведе на Гребна база Пловдив. Състезанието протече при отлична организация от страна на спортен клуб по триатлон “Триекстрийм” и Община Пловдив, а спонсорите на мероприятието осигуриха завиден награден фонд, както и не малко предметни награди.
Борислав Палашев за пореден път през сезона доказа, че е най-добър във възрастта си в състезание по триатлон. Състезателят на СК “Боляри 2009” стартира в надпреварата за “Купа Пловдив” в трета възрастова група (юноши и девойки 13-16 години). След плувната дистанция от 350 м Борко заемаше второто място във временното класиране.
На колелото състезателите изминаха разстоянието от 15 км, където Палашев настигна водача Симеон Янев от СК “Инвиктус” – гр. Плевен.
На бягането двамата рамо до рамо пробягаха разстоянието от 3000 м и последните 15-20 м решиха изхода от състезанието в полза на Борислав. Така Борислав Палашев приключи състезателната година с Европейска титла и държавен шампион на България.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново