Бад­мин­тон ску­ош клуб “Ве­ли­ко Тър­но­во” обу­чи 39 де­ца с ув­реж­да­ния и де­ца в риск по про­ект

Публикувано на пт, 19 Дек. 2014
777 четения

Наг­раж­да­ва­не­то на по­бе­ди­те­ли­те при мом­че­та и мо­ми­че­та, ро­де­ни 2008 г.

За тре­та го­ди­на по­ред Бад­мин­тон ску­ош клуб “Ве­ли­ко Тър­но­во” про­ве­де обу­че­ние по бад­мин­тон по прог­ра­ма “Спорт за де­ца с ув­реж­да­ния и де­ца в риск”. За­ни­ма­ни­я­та бя­ха без­п­лат­ни за учас­т­ва­щи­те по про­ек­та и се про­веж­да­ха в ОУ “Ди­ми­тър Бла­го­ев” и за­ла “Са­ва Ве­лич­ков” в пе­ри­о­да март – де­кем­в­ри 2014.
Об­що 39 де­ца от ДДЛРГ “Пеньо и Ма­рия Вел­ко­ви”, ОУ “Ди­ми­тър Бла­го­ев”, Цен­тър за нас­та­ня­ва­не от се­ме­ен тип на де­ца в риск, Цен­тър “На­деж­да”, Цен­тър за ре­ха­би­ли­та­ция на хо­ра с ув­реж­да­ния и “SOS мла­деж­ки до­мо­ве” – В. Тър­но­во, про­ве­до­ха по 50 тре­ни­ров­ки. Де­ца­та бя­ха раз­де­ле­ни в три гру­пи и ус­во­я­ва­ха тън­кос­ти­те на спор­та бад­мин­тон при треньо­ри­те Здрав­ка Ди­мо­ва, Кра­си­ми­ра Бо­ри­со­ва и инж. Ди­мо Ди­мов. За­ни­ма­ни­я­та се про­веж­да­ха по ме­то­ди­ка, пред­ло­же­на от клу­ба. Всич­ко не­об­хо­ди­мо за про­веж­да­не на за­ни­ма­ни­я­та – пе­ра, ра­ке­ти и хо­но­рар за треньо­ри­те, се под­си­гу­ря­ва­ха със сред­с­т­ва от прог­ра­ма­та на Ми­нис­тер­с­т­во­то на мла­деж­та и спор­та, чи­я­то стой­ност бе 4000 ле­ва.
“Цел­та на то­зи про­ект бе съз­да­да­ва­не на ус­ло­вия и да­ва­не на въз­мож­ност на хо­ра­та с ув­реж­да­ния и де­ца в риск да спор­ту­ват. Ак­тив­ност­та на учас­т­ни­ци­те бе мно­го ви­со­ка и ние въз­на­ме­ря­ва­ме да  про­дъл­жим и до­го­ди­на.Ня­кои от де­ца­та учас­т­ву­ва­ха в със­те­за­ния на клу­ба и ка­за­ха,че то­ва ги ка­ра да се чув­с­т­ват ка­то дру­ги­те спор­тис­ти”, ко­мен­ти­ра инж. Ди­мо Ди­мов.
Ге­ор­ги ГЪ­РЕВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново