Антъни Иванов със “Спортен Икар” за най-проспериращ млад спортист

Публикувано на пн, 12 Дек. 2016
408 четения

Антъни Иванов получи поредно признание за изключителното си представяне през 2016 год. Талантливият плувец ще получи приз в категорията най-проспериращ млад спортист от фондация “Български спорт”. Годишните награди “Спортен Икар” се дават от 1992 г., когато първи носител на приза стана двойният олимпийски шампион на кану от Игрите в Барселона Николай Бухалов. През следващите 24 години десетки български спортисти получиха уникалните пластики на художника Христо Христов като израз на признание за техните постижения. На 15 декември в Национална художествена галерия ще бъдат наградени отличените в шестте категории “Спортен Икар”.
Най-добрият български плувец подобри 32 пъти националните рекорди на малък и голям басейн през тази година. 17-годишният Иванов стана европейски вицешампион за младежи на 200 м бътерфлай, а на европейското за мъже в Лондон зае девето място в същата дисциплина. При дебюта си на световно първенство за мъже на малък (25- метров) басейн в Уиндзор, Канада, през миналата седмица Антъни отново се представи на висота. В първата дисциплина 200 м бътерфлай той завърши 15-и, като постави и национален рекорд за мъже и младежи. На 100 м Иванов отново подобри националните постижения, а в крайното класиране се подреди на 29-о място. В най-многолюдната дисциплина в бътерфлая – 50 м, където стартираха 123 участника, Антъни завърши на 36-о място в крайното класиране.
През 2015 г. великотърновецът зае трето място в анкетата за най-добър млад спортист в България на портала за детско-юношески спорт “Виаспорт”, а през тази е сред фаворитите за първото място.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново