“Етър” се разпада! Всички с оставки

Публикувано на пн, 12 Дек. 2016
1290 четения

Криза връхлетя “Етър”, след като и ръководството на клуба, и футболистите, и треньорът Георги Василев обявиха, че смятат да се оттеглят, като всеки изтъкна своите мотиви. Отборът загуби изненадващо с 2:0 от аутсайдера “Левски” (Карлово), а поражението очевидно бе плод на напрежението през последните седмици в клуба. Агитката на “виолетовите” категорично застава зад треньора Георги Василев, друга част от по-възрастните фенове пък не го искат. Слуховете за треньорска смяна витаят от седмици, като в петък в столичен сайт се появи информация, че се водят преговори с бившия треньор на “Берое” Александър Димитров. Още същия ден президентът на клуба Александър Нанков отрече слуховете и заяви, че никога не са водени разговори с Димитров. Седмица по-рано в пресата излезе заглавие “Стюарди на шефа гонят Гочето от “Ивайло”, а в четвъртък директорът на ДЮШ на “Етър” Никола Велков в интервю пред “Янтра ДНЕС” обвини Георги Василев, че не налага в отбора футболисти от школата на клуба.
В крайна сметка напрежението изби точно в последния мач – гостуването на последния в таблицата “Левски” (Карлово), което “Етър” загуби с неузнаваема игра. Част от агитката потърси за разговор Александър Нанков и го обвини за създалата се ситуация. По същото време треньорът Георги Василев даваше пресконференцията си след мач, в която заяви, че внесеното напрежение е дало отражение. “Ако имат нужда от мен – готов съм, ако нямат нужда – ще се разделяме”, заяви наставникът.
Президентът на клуба Александър Нанков обяви след срещата си с феновете, че напуска клуба. “Аз съм човек на честта и в тази ситуация смятам, че повече нямам работа в “Етър”, заяви Александър Нанков. Минути, след като информацията бе оповестена, футболистите от отбора пък излязоха с позиция, че застават изцяло зад своя президент. “Не ни е повлиял за загубата, сами сме си виновни. Ние сме изцяло зад г-н Нанков и ако той си тръгне, всички напускаме “Етър”, заяви от името на отбора капитанът Станислав Генчев. Същата позиция споделиха и спортно-техническият директор Стефан Атанасов, и администраторът Страцимир Тинчев.
Очевидно ситуацията тепърва ще търпи развитие. Жалко е само, че всичко се случва в момент, в който “Етър” е есенен първенец и бе възродил надеждите заслужено да влезе в елитната група. Какво предстои – бъдещето ще покаже.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново