Ангел Червенков – старши треньор на “Локомотив” (ГО): “Искам отбор със свой почерк, който не се притеснява от нито един съперник”

Публикувано на ср, 13 юли 2016
351 четения

Ангел Червенков, старши треньор на “Локомотив” (ГО)

Малко повече от две седмици остават до старта на “Локомотив” (ГО) в “А” група. Тимът тотално бе обновен, като от стария състав останаха само 9 души, а бяха привлечени куп нови попълнения. Нов е и треньорският щаб начело с доказано име като Ангел Червенков. Със специалиста разговаряхме по време на лагера на “железничарите” в Трявна.
– От колко човека е групата и ще има ли още промени в нея?
– По време на подготвителния период се проверяват доста футболисти. Селекцията се прави и в движение. Аз се радвам, че с усилията на нашето клубно ръководство ние почти сме я завършили. Работим с 24 футболисти в момента. Направихме контроли с “Нефтохимик” и “Лудогорец”, очакваме още един или двама футболисти и най-вероятно ще се разделим с още толкова, за да бъде оптимална групата.
– Доволен ли сте от тези, които дойдоха като нови попълнения?
– Определено съм доволен от всички играчи, които работят в момента – и тези, които бяха гръбнака на отбора през миналия сезон, и новите попълнения, които се включиха по-късно. Опитваме се с моя щаб да ги вкараме в един режим на работа, който е свързан с много сериозно професионално отношение. Завишени са критериите към всеки един футболист и към отбора като цяло. Неслучайно споменах, че се надявам “Локомотив” (ГО) да се превърне в стабилен отбор, който да е фактор в елита, за да може да се постигне трайност в присъствието му в Първа професионална група.
– Ще отличите ли някои от новите като имена?
– За мен всички футболисти са еднакви. Правилата им са ясни – всеки един получава равен старт. Няма значение на колко години е и как се казва. Така работя, който покаже по-добри качества от колегата си, той ще играе на терена. Правим така, че на всяка позиция да има конкуренция от двама души, които помежду си да покажат най-доброто от себе си. Това важи и за вратарите. Имаме още доста работа за вършене, до момента нещата са контролирани откъм план и програма. Обемът, който се извършва от самите футболисти, е доста сериозен и във физически, и в тактически план. Настина трябва да сме максимално подготвени до първия двубой с “Нефтохимик” на 30 юли.
– Как намирате условията в Трявна?
– Условията са прекрасни. Нямаме никакви забележки както от хотелската част, както във възстановяването, така и от терените, на които работим. Теренът е перфектен за подготовка, тренира се двуразово. Условията за работа са просто чудесни.
– Общо пет ли са контролните срещи?
– Да, както е планирано. Последната е на 23 юли в Горна Оряховица срещу “Ботев” (Гълъбово), тогава ще бъде и официалното представяне на отбора.
– Лично за себе си кога очаквате да се избистри основният състав?
– Аз съм доста претенциозен човек както към себе си, така и към моя екип и футболистите. Не желая да виждам футболисти, които се задоволяват с малкото. Искам да виждам хора, които желаят да се развиват, които искат да израснат в личен план. С каквото мога ще им помагам, но ще изисквам много, за да постигнем стабилност вътре в колектива. Доста детайли трябва да се подобряват, за да сме конкурентни на абсолютно всеки един отбор от елитната група.
– Притеснява ли ви, че първите си домакински мачове отборът трябва да играе в Пловдив, а не у дома?
– Е, чак да ме притеснява – не. “Локомотив” и м.г. е показал, че факторът домакинство го е преодолял. Макар че сега критериите са други, “А” група е съвсем друго нещо. Но не е добре за нашите фенове и за нашия отбор като цяло. Обстоятелствата налагат, докато тече ремонтът, ние да ползваме терена на нашите съименници от Пловдив и сега е моментът да благодарим още веднъж за предоставената ни възможност от ръководството на “Локомотив” (Пд).
– Предполагам, ще призовете феновете да пътуват масово за Пловдив?
– Те са го доказали през годините. Аз съм свидетел от много години, че “Локо” има едно много голямо богатство и това са неговите привърженици. Те са справедливи и верни и поддържат отбора навсякъде. Това е едно голямо предимство и, дай Боже, тимът да показва добри и стабилни игри, които да радват феновете, а те ще се отблагодарят по най-добрия начин.
– Това ли е основното, което искате: “Локомотив” да има лице, да показва добри игри и да мисли в перспектива?
– Аз желая “Локомотив” да бъде отбор със свой почерк, който да не се притеснва от нито един свой опонент. Трябва да сме реалисти, знаем, че нашите възможности не са от най-големите както като селекция, така и във финансово и организационно отношение, но се стараем да бъдем професионалисти и да показваме най-доброто спрямо нашите възможности.
– На представянето казахте, че на никой отбор няма да му е лесно срещу “Локо” (ГО)…
– Надявам се да е така. Работим в тази насока, играчите трябва да вдигнат изискванията към самите себе си, защото професионализмът изисква много сериозна работа и постоянство за много дълъг период от време.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново