Ангел Червенков е новият наставник на “Локо” (ГО)

Публикувано на чт, 9 юни 2016
367 четения

“Локомотив” (ГО) има нов старши треньор и това е утвърденият футболен специалист Ангел Червенков. Новината съобщиха от горнооряховския клуб.
Представител на клубната управа снощи до 23:00 ч. е преговарял с Червенков в столицата, като двете страни са постигнали взаимна договореност. След завръщането в Горна Оряховица в 2:00 ч. след полунощ е имало спешно заседание на целия Управителен съвет, който е утвърдил назначението на наставника.
Много важно е, че Ангел Червенков има тригодишна стратегия за развитието на клуба и детско-юношеската школа, заявиха от ръководството. От “Локомотив” гарантират, че Червенков ще има пълната подкрепа на кметската управа, клуба и цялата горнооряховска общественост. Като бивш много успешен футболист на нашия клуб той много добре знае какво означава “Локомотив” (ГО), добавиха от клуба.
Треньорският щаб на Ангел Червенков ще се уточнява в следващите дни.
Ангел Червенков е роден на 10 юли 1964 година. Като футболист има два сезона в “Локомотив” (Горна Оряховица) (1987/88, 1988/89), като преди това бе в ЦСКА. След престоя в Горна Оряховица Червенков отиде в “Етър”, където изкара пет сезона и стана шампион. Завърши кариерата си в “Монтана”.
Като треньор работи като помощник в ЦСКА и “Черно море”. След това бе треньор на “Миньор” (Бобов дол), в Литва, начело на “Хартс” в Шотландия. След това се завръща в България и получава възможност да води “Литекс”, с който става шампион през 2010 година. Червенков продължава треньорската си кариера в “Севастопол” (Украйна), “Татран Прешов” (Словакия) и “Арсенал” (Киев).
Досегашният наставник на горонооряховския клуб Александър Томаш се разделя с клуба. Неговият договор и този на помощниците му изтече на 5 юни. “Благодарим за работата на Александър Томаш в нашия клуб и му пожелаваме успех в треньорската професия”, заявиха от “Локомотив” (ГО).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново