Алекс Дешков и Дани Арсов – отново двама търновски шампиони в картинга

Публикувано на пт, 27 Ное. 2020
248 четения

Велико Търново вече официално може за втора година да се поздрави с двама шампиони в картинга, след като последният кръг беше първо преместен, а после и отменен.
Александър Дешков след като м.г. спечели безапелационно в най-малкия клас – МиниБГ, съвсем логично през настоящия шампионат премина в по-горния Мини. Тук Алекс отново с мощната подкрепата на “Планекс Инфраструктура” беше също толкова категоричен и спечели всички 4 състезания, в които успя да участва, и дори пропуснатият последен не успя да стопи огромната преднина, която имаше в класирането пред съперниците си.
При малко по-големите Данислав Арсов също премина в по-горен клас – Ротакс Джуниър. Въпреки сериозната промяна в новия клас – по-тежки и по-големи машини с почти двойно по-мощни двигатели вече с водно охлаждане, Дани допусна загуба само в първия кръг, след което спечели всяка една квалификация до края, както и всички останали кръгове.
“Фактът, че Велико Търново се оказва градът с най-много шампиони в цяла България (дори София и Пловдив са с по един), надяваме се да привлече вниманието на Общината върху този атрактивен и очевидно успешен за града спорт и младите ни таланти, и техните екипи получат поне минимална подкрепа в своите усилия и развитието си, доколкото общото мнение на професионалистите в картинга е, че освен с национални бихме могли да се похвалим и поздравим и поне с европейски шампиони”, заявиха от щабовете на младите пилоти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново