Аделина Момъкова стана шампион по борба

Публикувано на вт, 19 ян. 2016
462 четения

215 състезателки от 40 клуба участваха на държавното лично първенство по борба за момичета, кадетки и девойки в Г. Оряховица. Три горнооряховки стигнаха до най-високото стъпало. Аделина Момъкова и Елица Петкова донесоха титли за “Локомотив”, а златото на Румяна Добрева отиде в сметката на “Левски”, за който вече се бори.
2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала е активът на клубовете от региона. При момичетата участваха 95 състезателки, клубовете от областта се представиха с 9 участнички. Аделина Момъкова беше безапелационна в кат. до 40 кг. На финала тя отвя с технически туш още в първата част Цветелина Ценова от “Ботев 93” (Вр). Аделина получи своя златен медал от председателя на Комисията по спорт в Общинския съвет Димитър Николов. С представянето си тя заслужи и купа за най-технична състезателка, която ѝ връчи кметът инж. Добромир Добрев. До златото стигна и Елица Петкова от “Локомотив” в кат. 62 кг. На финала тя преодоля Моника Ангелова от клуб “Васил и Георги Илиеви” (Кн). В същата категория съотборничките ѝ Ивелина и Христомира Долчинкови са съответно осма и 11-а.
Третата златна горнооряховка – Румяна Добрева в кат. 52 кг, вече се бори за “Левски”, но основата в борбата получи в “Локомотив”. Румяна отстрани на финала Атанаска Петрова от Средец. Тя бе обявена за най-резултатна състезателка при момичетата. При момичетата в кат. 48 кг бронзов медал за клуб “Дан Колов” (Елена) донесе Кристина Кирилова. В тази категория Габриела Йорчева от “Етър Аякс” е седма, Мария Генова от “Локомотив” е 15-а. В кат. 44 кг еленчанките Стефка Василева и Джансу Кязимова са седма и осма.
При кадетките отличията си оспорваха 63 състезателки. Марияна Маринчова от “Царевец-Етър 93” стана вицешампион в кат. 60 кг. В спора за златото тя отстъпи пред Юлияна Иванова от “Берое”. На трето място в кат. 49 кг се класира Цветелина Петрова от “Етър Виктори 2011”. Симона Дончева от “Локомотив” стигна до третото място в кат. 56 кг. В кат. 70 кг Цветина Славова “Дан Колов” е седма.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново